ویزای بلژیک؛ روند جدید اخذ ویزا

بلژیک جزو کشورهای بسیار زیبا و سرسبز اروپا است که در همسایگی هلند قرار گرفته است. این کشور در ایام تابستان آب و هوای بسیار مطبوعی دارد و به همین دلیل گردشگران بسیاری به این کشور سفر می‌نمایند. اما اخذ ویزای بلژیک برای ایرانیان چقدر سخت خواهد بود؟

همانطور که مطلع هستید کشور بلژیک عضو معاهده شینگن است و برای سفر به این کشور باید ویزای شینگن تهیه نمایید. اما سفارت بلژیک تنها درخواست‌هایی را مورد پذیرش قرار می‌دهد که مقصد اصلی متقاضی در این کشور باشد یا به عبارتی بیشترین اقامت را در بلژیک سپری کند.

با این شرایط علارغم آنکه ویزای شینگن در اختیار دارید اما با توجه به اینکه آن را از سفارت بلژیک دریافت کرده‌اید باید بیشتر سفرتان را در این کشور اقامت داشته باشید. البته اگر ویزای‌تان را از کشور دیگر شینگن دریافت کرده‌اید اجازه ورود به بلژیک را نیز خواهید داشت.

ویزای بلژیک

چندی پیش سفارت این کشور سازوکارهای مربوط به اخذ ویزای بلژیک را به کلی تغییر داد و علاوه بر اینترنتی کردن وقت سفارت بلژیک، برای تحویل مدارک نیز به سیستم VFS Global روی آورد تا مراجعه حضوری به سفارت برای ویزای توریستی بلژیک را به طور کامل قطع و یا کاهش دهد.

انواع ویزای بلژیک

از آنجایی که بلژیک عضو معاهده شینگن است به طبع انواع ویزای آن نیز مانند سایر کشورهای این پیمان و به شرح زیر می‌باشد.

  • ویزای توریستی
  • ویزای تجاری
  • ویزای دیدار با خانواده یا دوستان
  • ویزای بلند مدت
  • ویزای تحصیلی
  • ویای الحاق به خانواده
  • ویزای برگشتی
  • ویزای کاری
  • ویزای ترانزیت
حتما بخوانید:  تصاویری از هوای -35 درجه مسکو
حتما بخوانید:  تصاویری از هوای -35 درجه مسکو

سفارت بلژیک در تهران

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، دیگر برای ویزای توریستی نیازی به مراجعه حضوری به سفارت نیست و مراحل را باید از شرکت VFS Global پیگیری نمایید. اما برای پیگیری و درخواست سایر ویزاها همچنان باید به سفارت مراجعه نمایید.

آدرس جدید سفارت بلژیک در تهران: تهران، خیابان فرشته، خیابان آقابزرگی، بن بست شیرین، پلاک ۴

تلفن‌ها: ۲۲۳۹۱۹۰۹

ایمیل سفارت بلژیک

روز و ساعت کاری سفارت: روزهای یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه از ساعت ۸ الی ۱۵

روز و ساعت کاربخش ویزا: روزهای یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۲ و ۱۴ الی ۱۶

وقت سفارت بلژیک

از تاریخ ۲۱ آگوست ۲۰۱۸ (۳۰ مرداد ۱۳۹۷) برای دریافت وقت سفارت بلژیک باید به صورت اینترنتی اقدام کنید و دیگر هیچ نوبتی به صورت روال قبلی داده نخواهد شد. بدین منظور باید از طریق سایت vfsglobal.com اقدام نمایید.

در پر کردن فرم ثبت‌نام بسیار دقت کنید تا اشتباه نکنید چراکه ممکن است تا مدت سه ماه قادر به دریافت نوبت نباشید. پس از تکمیل فرم و اعطای نوبت، کدی به شما داده خواهد شد که باید آن را چاپ و هنگام مراجعه به شرکت VFS Global واقع در مرکز خرید پالادیوم در اختیار داشته باشید.

از آنجایی که تمامی مراحل به شرکت VFS واگذار شده بنابراین دیگر نیازی به مصاحبه سفارت بلژیک نخواهید داشت. توصیه می‌کنیم حتما پیش از ۳ ماه قبل از سفر درخواست وقت سفارت بلژیک دهید تا به دنبال وقت فوری سفارت بلژیک نباشید.

حتما بخوانید:  ویزای فنلاند
حتما بخوانید:  ویزای فنلاند

مدارک مورد نیاز برای سفارت بلژیک

از آنجایی که اخذ ویزای شینگن بلژیک برای ایرانیان چندان کار راحتی نیست، باید مدارک بسیاری را ارائه کنید تا شانس دریافت این ویزا را داشته باشید. مدارکی که در ادامه ذکر شده مختص ویزای توریستی بلژیک یا دیدار با خانواده است و اگر قصد دارید با عنوان دیگری به این کشور سفر کنید (کاری، تحصیلی و…) باید با سفارت تماس حاصل فرمایید.

  • تکمیل فرم درخواست ویزای توریستی شینگن بلژیک (دانلود فرم) + یک کپی
  • دو قطعه عکس ۴×۶ جدید که با عکس پاسپورت یکی نباشد.
  • پاسپورت با اعتبار حداقل ۳ ماه پس از تاریخ ویزا به همراه کپی از صفحات ۲، ۳ و ۴ به علاوه تمامی صفحاتی که مهر خورده است.
  • ترجمه شناسنامه
  • ارائه پلن و شرح کامل سفر
  • ارائه مدارک مالی که نشان دهد توانایی تقبل هزینه‌های سفر را خواهید داشت (۹۵ یورو به ازای هر روز اقامت)
  • رزرو هتل برای تمامی مدت اقامت
  • رزرو بلیط هواپیما (رفت و برگشت)
  • بیمه‌نامه مسافرتی معتبر با حداقل ۳۰ هزار یورو پوشش
  • مدارک اثبات وضعیت کاری که در مقاله ویزای شینگن مفصلا به آن پرداخته‌ایم.

هزینه و مدت زمان صدور ویزا

همانطور که گفته شد معمولا ۹۰ روز طول خواهد کشید تا جواب قطعی درخواست ویزای بلژیک خود را دریافت کنید. البته این مدت زمان با احتساب رزرو وقت می‌باشد و خود پروسه ویزا معمولا ۱۴ روز بیشتر زمان نمی‌برد.

هزینه ویزای توریستی بلژیک دقیقا همان چیزی است که طبق معاهده شینگن تعیین شده و البته با توجه به نوع آن متفاوت و به شرح زیر می‌باشد.

  • ویزای بلند مدت: ۱۸۰ یورو
  • افراد بزرگسال: ۶۰ یورو
  • کودکان ۶ تا ۱۲ سال: ۳۵ یورو
  • کودکان زیر ۶ سال رایگان
حتما بخوانید:  ویزای موزامبیک
حتما بخوانید:  ویزای موزامبیک

مدارک مورد نیاز برای سفارت بلژیک

در نظر داشته باشید که گرفتن وقت سفارت بلژیک کاملا رایگان می‌باشد اما امکان تغییر وقت سفارت بلژیک وجود نخواهد داشت. اگر قصد دارید تا زمان دیگری را برای سفر انتخاب نمایید باید صبر کنید تا نوبت‌تان بگذرد و سپس نسبت به اخذ نوبت دیگری اقدام نمایید.

نکات اخذ ویزای بلژیک

  • اگر با درخواست ویزای بلژیک موافقت شد، با شما تماس گرفته خواهد شد و نیازی به تماس و پیگیری از سمت شما نیست.
  • حتما حدود ۱۵ دقیقه قبل از وقت تعیین شده در محل حاضر شوید و حتی اگر ۱۰ دقیقه بعد از وقت‌تان مراجعه نمایید، باید مجددا روال دریافت وقت را انجام دهید.
  • به هیچ عنوان برای بررسی روند ویزای خود با سفارت تماس نگیرید، چراکه هیچ اطلاعاتی در اختیاریان قرار نخواهند داد.
  • برای پرداخت هزینه بررسی ویزا اسکناس ۵۰۰ یورویی مورد قبول نخواهد بود.
  • وقت رزرو شده به هیچ عنوان قابل انتقال به فرد دیگری نخواهد بود.
  • تنها متقاضیان درخواست ویزا امکان ورود به سالن انتظار را خواهند داشت مگر کودکان.
  • ارائه ترجمه مدارک برای سفارت بلژیک الزامی است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اشتراک‌گذاری

دسته‌بندی‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *