کارون رودی پرآب و بسیار بزرگ در ایران است که در سنگ نوشتههای باستانی کرن، کرنگ و کوهرنگ نیز شناخته میشده است. بسیاری از تمدنهای اولیه در کنار این رود تشکیل شدهاند که برخی رود کارون را همان رودخانه باستانی کوپترس میدانند.طول 950 کیلومتری رودخانه کارون باعث شده تا به تنهای لقب بلندترین رودخانه ایران نامیده شود و حتی در بخشی از آن بتوان به کشتیرانی پرداخت.
جالب است بدانید که رود کارون بخش عمده آب آشامیدنی شهر اهواز را تامین میکند، همچنین کارون به غیر از تامین آب آشامیدنی و کشاورزی و تولید برق مصرفی دارای مواهب دیگری نیز همانند فراهم نمودن بستر مناسبی برای جذب سرمایهگذاری و ایجاد مکانهای تفریحی پررونق و نیز حمل و نقل کالاست به علت آنکه از طریق آن میتوان کالاهای تجاری و صادراتی کشور را با استفاده از حمل و نقل آبی، از اهواز و حتی شوشتر تا بنادر بین المللی خوزستان مانند خرمشهر و آبادان منتقل کرد.
رود کارون تنها رود ایران است که به آب های بین المللی و اقیانوس راه دارد که سرچشمه اصلی آن، آب کاج از زردکوه بختیاری در رشته کوه زاگرس است که با ورود به شوشتر در خوزستان به دو شاخه گرگر و شطیط تقسیم می شود ولی دوباره در جنوب شوشتر به هم متصل شده و سپس رود دز در شمال اهواز به این رودخانه ملحق می شود. علاوه براین، رود کارون، با ورود به خرمشهر، دوشاخه شده و یکی از شاخه ها به اروندرود در مرز ایران و عراق می ریزد و دیگری با ادامه مسیر به خلیج فارس میپیوندد.
مسیر عبوری رودخانه کارون از شهرستان های شهرکرد، بروجن، لردگان، ایذه، مسجد سلیمان، شوشتر، اهواز و خرمشهر، استان های چهار محال و بختیاری و خوزستان است و جزو رودخانههای دائمی است که حوزه آن خلیج فارس و دریای عمان میباشد.