[vc_row][vc_column][vc_column_text]

نئور را میتوان به عنوان یکی از زیباترین دریاچه های ایران نام برد که در خط مرزی استان گیلان و اردبیل قرار دارد. طبیعت منحصربفرد، هوای فوق العاده و سکوت آرامشبخش آن میتواند روحیه شما را دگرگون کند. اين درياچه در دامنه‌هاي رنگارنگ كوه باغرو در ارتفاع 2700 متر از سطح دريا قرار دارد و وسعت آن بيش از 220 هكتار و مشتمل بر دو درياچه كوچك (40) و بزرگ (180 هكتار) است که در فصل بهار به هم مي پيوندند و درياچه واحد را به وجود مي آورند. بيشترين عمق درياچه 5/5 متر و ميانگين ژرفاي آن سه متر است. درياچه نئور زيستگاه برخي از گونه هاي پرندگان مهاجر عبوري است و ماهي قزا آلاي رنگين کمان آن شهرت جهاني دارد. ماهي‌هاي درياچه نئور هر سال پيش از زمستان صيد و جمع‌آوري مي‌شوند زيرا در اثر يخ زدن درياچه اين ماهي‌ها نمي‌توانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهي‌هاي کوچک پرورشي در نئور رها مي‌شوند. هرساله مسابقه تفريحي تحت عنوان ”مسابقه ماهيگيري“ در اين درياچه بين دوستداران صيد ماهي انجام مي شود. بارندگى مناسب و وجود چشمه هاى فراوان سبب پايدارى وضعيت درياچه شده ضمن آنكه هواى مطبوع منطقه زمينه بسيار مناسبى براى جذب گردشگر خصوصا در اوقات گرم سال را فراهم كرده است. اين منطقه داراى پوشش گياهى متنوعى از گياهان خشكى زى و آبزى است. راههاي دسترسي به درياچه :

1- هشت پر (تالش)، ريگ، کيش ديبي، شيله وار، مريان، متش ، شکره دشت ، سوباتان

2- خلخال، کيوي، فاراب، قره قشلاق، خلفلو، هل آباد، حفظ آباد و عباس آباد

3- اردبيل، هير، شبلو و عباس آباد

درباره نئور بيشتر بدانيم: درياچه کوهستان وفوق العده زيباي نئور واقع در مرز استان اردبيل و گيلان، در دامنه غربي قله 3197متري کوه بغرو قرار دارد و بهترين و زيباترين مسير دستابي بدان از طريق گيلان است. مسير دره گرگانرود را مي توان به عنوان مسير مناسب، بکر و زيبا براي صعود به بغروداغ ونئور از مسيرجنوبي، آن به شمار آورد. از هشتپرتالش با وسيله نقليه و عبور از پل کرگان رود وسه راهي به سوي مسير کوهستاني تالش درجاده اي مناسب وجنگلي حرکت مي کنيم.با پشت سر گذاردن آبادي هاي کوچک و بزرگ چون ريک، دشتيار،کيش ديبي، سه راهي سوباتان، دگاه خوني، اسب سرا ، رَزَه و عبور از امتداد قله تيلار درسمت جنوب که پوشيده از درختان جنگلي است به پيرکري، لکمه کش، لوراهوني، اسبو مار ( آسوبار )و بالاخره به آخرين محل اين مسير کلنگلي بيل مي رسيم درميان مراتع عاري از جنگل آن ازوسيله نقليه پياده مي شويم. هوا صاف نسبتاً سردي از ما استقبال مي کند. مسير را به سمت شمال غربي از بالاي چشمه کوچکي درارتفاع 2200متري ادامه مي دهيم تابه درياچه کوچک قره گل که در واقع برکه سياه رنگي است مي رسيم. در اين نقطه چشمه آب بزرگ قراردارد.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را نیز مشاهده کنید : گنبد مینا

از اين محل رشته کوه بغرو نمايان است.همچنين آبشار بزرگي مشاهده مي شود که فصلي است و بر اثر آب شدن برف ها و يخ پديدآمده است. مسير آبشار که ازکوه بغرو به پايين روان است با مسير آب باتمان فرق مي کند. با ديداري آبشار مجدداً مسيرمان را به سمت شمال غربي پي گيري کرده، با عبور ازدشت هاي سرسبز و مراتع زيباي منطقه که در ميانشان گل هاي حسرت سفيد روييده است به دشت بازي درپاي قله بغرو مي رسيم. اينجا محل مناسبي براي اتراق ماست. صبح زود از مسيري بسيار ملايم وکم شيب به قله بغرو صعود مي کنيم.از فراز قله درياچه بزرگ نئور به ارتفاع 3000متري ديده مي شود .براي رسيدن به آن ما بايد مسير را مقداري دور زده از دامنه شمالي قله به سوي آن سرازير شويم. با پيداکردن راه وعبوراز پهندشتي وسيع سرسبز باراه پيمايي نسبتاً طولاني، خود را به کرانه هاي آن مي رسانيم.اين درياچه در شب هاي تابستاني ومهتابي همچون آينه اي شفاف مي درخشد.طول اين درياچه مستطيل شکل 4کيلومتر و عرض آن يک کيلومتر وعمق آن تقريباً ده متر مي باشد.آب آن از ذوب برف هاي ناحيه اطراف و احتمالاً چشمه هاي داخلي آن تأمين مي شود. درياچه داراي ماهي قزل آلا نيز مي باشد. درياچه نئور يکي از زيباترين درياچه هاي کوهستاني کشور محسوب مي شود. زمان مناسب بازديد از اين درياچه اواخر خردادماه است. در نزديکي درياچه هيچگونه درختي ديده نمي شود و از نظر فيزيکي شبيه به درياچه تار در دماوند است. زيباترين مسير دسترسي به آن نيز جاده اي خاکي است که از سوباتان تالش به درياچه نئور منتهي مي شود. اين درياچه و مناطق اطراف آن تحت مديريت و حفاظت سازمان محيط زيست ايران است. ماهي قزل آلاي رنگين کمان و گونه اي ماهي کپور و همچنين ميگوي آب شيرين و گاماروس از مهمترين آبزيان اين درياچه محسوب مي شوند. از نکات جالب در اين درياچه يخبندان 3 ماهه است که آن را در فصول پاييز و زمستان به يک پيست اسکي بزرگ مبدل مي کند.

دریاچه نئور

دریاچه نئور

دریاچه نئور

دریاچه نئور

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

آدرس بر روی نقشه

[/vc_column_text][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search