دریاچه نئور

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

نئور را میتوان به عنوان یکی از زیباترین دریاچه های ایران نام برد که در خط مرزی استان گیلان و اردبیل قرار دارد. طبیعت منحصربفرد، هوای فوق العاده و سکوت آرامشبخش آن میتواند روحیه شما را دگرگون کند. این دریاچه در دامنه‌های رنگارنگ کوه باغرو در ارتفاع ۲۷۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد و وسعت آن بیش از ۲۲۰ هکتار و مشتمل بر دو دریاچه کوچک (۴۰) و بزرگ (۱۸۰ هکتار) است که در فصل بهار به هم می پیوندند و دریاچه واحد را به وجود می آورند. بیشترین عمق دریاچه ۵/۵ متر و میانگین ژرفای آن سه متر است. دریاچه نئور زیستگاه برخی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری است و ماهی قزا آلای رنگین کمان آن شهرت جهانی دارد. ماهی‌های دریاچه نئور هر سال پیش از زمستان صید و جمع‌آوری می‌شوند زیرا در اثر یخ زدن دریاچه این ماهی‌ها نمی‌توانند در زمستان زنده بمانند و پس از زمستان دوباره ماهی‌های کوچک پرورشی در نئور رها می‌شوند. هرساله مسابقه تفریحی تحت عنوان ”مسابقه ماهیگیری“ در این دریاچه بین دوستداران صید ماهی انجام می شود. بارندگى مناسب و وجود چشمه هاى فراوان سبب پایدارى وضعیت دریاچه شده ضمن آنکه هواى مطبوع منطقه زمینه بسیار مناسبى براى جذب گردشگر خصوصا در اوقات گرم سال را فراهم کرده است. این منطقه داراى پوشش گیاهى متنوعى از گیاهان خشکى زى و آبزى است. راههای دسترسی به دریاچه :

۱- هشت پر (تالش)، ریگ، کیش دیبی، شیله وار، مریان، متش ، شکره دشت ، سوباتان

۲- خلخال، کیوی، فاراب، قره قشلاق، خلفلو، هل آباد، حفظ آباد و عباس آباد

۳- اردبیل، هیر، شبلو و عباس آباد

درباره نئور بیشتر بدانیم: دریاچه کوهستان وفوق العده زیبای نئور واقع در مرز استان اردبیل و گیلان، در دامنه غربی قله ۳۱۹۷متری کوه بغرو قرار دارد و بهترین و زیباترین مسیر دستابی بدان از طریق گیلان است. مسیر دره گرگانرود را می توان به عنوان مسیر مناسب، بکر و زیبا برای صعود به بغروداغ ونئور از مسیرجنوبی، آن به شمار آورد. از هشتپرتالش با وسیله نقلیه و عبور از پل کرگان رود وسه راهی به سوی مسیر کوهستانی تالش درجاده ای مناسب وجنگلی حرکت می کنیم.با پشت سر گذاردن آبادی های کوچک و بزرگ چون ریک، دشتیار،کیش دیبی، سه راهی سوباتان، دگاه خونی، اسب سرا ، رَزَه و عبور از امتداد قله تیلار درسمت جنوب که پوشیده از درختان جنگلی است به پیرکری، لکمه کش، لوراهونی، اسبو مار ( آسوبار )و بالاخره به آخرین محل این مسیر کلنگلی بیل می رسیم درمیان مراتع عاری از جنگل آن ازوسیله نقلیه پیاده می شویم. هوا صاف نسبتاً سردی از ما استقبال می کند. مسیر را به سمت شمال غربی از بالای چشمه کوچکی درارتفاع ۲۲۰۰متری ادامه می دهیم تابه دریاچه کوچک قره گل که در واقع برکه سیاه رنگی است می رسیم. در این نقطه چشمه آب بزرگ قراردارد.

پیشنهاد میکنیم این مطلب را نیز مشاهده کنید : گنبد مینا

از این محل رشته کوه بغرو نمایان است.همچنین آبشار بزرگی مشاهده می شود که فصلی است و بر اثر آب شدن برف ها و یخ پدیدآمده است. مسیر آبشار که ازکوه بغرو به پایین روان است با مسیر آب باتمان فرق می کند. با دیداری آبشار مجدداً مسیرمان را به سمت شمال غربی پی گیری کرده، با عبور ازدشت های سرسبز و مراتع زیبای منطقه که در میانشان گل های حسرت سفید روییده است به دشت بازی درپای قله بغرو می رسیم. اینجا محل مناسبی برای اتراق ماست. صبح زود از مسیری بسیار ملایم وکم شیب به قله بغرو صعود می کنیم.از فراز قله دریاچه بزرگ نئور به ارتفاع ۳۰۰۰متری دیده می شود .برای رسیدن به آن ما باید مسیر را مقداری دور زده از دامنه شمالی قله به سوی آن سرازیر شویم. با پیداکردن راه وعبوراز پهندشتی وسیع سرسبز باراه پیمایی نسبتاً طولانی، خود را به کرانه های آن می رسانیم.این دریاچه در شب های تابستانی ومهتابی همچون آینه ای شفاف می درخشد.طول این دریاچه مستطیل شکل ۴کیلومتر و عرض آن یک کیلومتر وعمق آن تقریباً ده متر می باشد.آب آن از ذوب برف های ناحیه اطراف و احتمالاً چشمه های داخلی آن تأمین می شود. دریاچه دارای ماهی قزل آلا نیز می باشد. دریاچه نئور یکی از زیباترین دریاچه های کوهستانی کشور محسوب می شود. زمان مناسب بازدید از این دریاچه اواخر خردادماه است. در نزدیکی دریاچه هیچگونه درختی دیده نمی شود و از نظر فیزیکی شبیه به دریاچه تار در دماوند است. زیباترین مسیر دسترسی به آن نیز جاده ای خاکی است که از سوباتان تالش به دریاچه نئور منتهی می شود. این دریاچه و مناطق اطراف آن تحت مدیریت و حفاظت سازمان محیط زیست ایران است. ماهی قزل آلای رنگین کمان و گونه ای ماهی کپور و همچنین میگوی آب شیرین و گاماروس از مهمترین آبزیان این دریاچه محسوب می شوند. از نکات جالب در این دریاچه یخبندان ۳ ماهه است که آن را در فصول پاییز و زمستان به یک پیست اسکی بزرگ مبدل می کند.

دریاچه نئور

دریاچه نئور

دریاچه نئور

دریاچه نئور

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

آدرس بر روی نقشه

[/vc_column_text][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search