چگونه ویزای شینگن فرانسه بگیریم؟

بدون شک فرانسه و پاریس پر عشقش از مهمترین اماکن جهان از منظر اقتصادی و گردشگری محسوب میشود که سالانه پذیرای بیش از ۴۵ میلیون مسافر فقط در شهر پاریس است. شما هم می‌توانید جزو گردشگران بی‌شمار آن باشید، اما روند صدور ویزای فرانسه برای ایرانیان چگونه است؟ تابحال درخواست ویزای فرانسه داده‌اید؟

خیلی از ایرانی‌ها را دیده‌ام که تصورشان بر این است که اخذ ویزای شینگن فرانسه محال ممکن است مگر آنکه مدارک بسیاری را به سفارت فرانسه در تهران تحویل دهند. انصافا مدارک زیادی هم می‌خواهند اما محال نیست، اگر مدارکتان کامل باشد. با این حال هیج کسی نمی‌تواند قول اخذ ویزای فرانسه تضمینی را به شما بدهد.

با آسان بگرد همراه باشید، چراکه در این مقاله قصد داریم تا تمامی مسائل مربوط به ویزای فرانسه، فرم ویزای فرانسه، سایت سفارت فرانسه، سفارت فرانسه پالادیوم، سوالات مصاحبه سفارت فرانسه، وقت سفارت فرانسه و… را مورد بررسی قرار دهیم.

ویزای فرانسه

ویزای فرانسه

فرانسه در محدوده شینگن قرار دارد و برای سفر به آن باید ویزای شینگن یا به قول بعضی‌ها ویزای شینگن فرانسه را دریافت کنید. در حال حاضر (آخرین ویرایش این نوشته) ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا در معاهده شینگن هستند که می‌توانید با داشتن ویزای یکی از کشورهای زیر، به کلیه این ۲۲ کشور سفر نمایید.

  1. آلمان
  2. اتریش
  3. بلژیک
  4. دانمارک
  5. اسپانیا
  6. استونی
  7. فنلاند
  8. فرانسه
  9. یونان
  10. مجارستان
  11. ایتالیا
  12. لتونی
  13. لیتوانی
  14. لوکزامبورگ
  15. مالت
  16. هلند
  17. لهستان
  18. پرتغال
  19. جمهوری چک
  20. اسلوواکی
  21. اسلوونی
  22. سوئد

سفارت‌های عضو اتحادیه شینگن به تمامی اتباعی که خارج از محدوده شینگن توصیه می‌کند که صرف داشتن ویزای فرانسه تضمینی برای ورود شما به شینگن نیست و ممکن است پلیس مرزی، مدارک زیر را از شما خواستار شود:

  • مدرک مربوط به محل اسکان در طی سفر (دعوتنامه یا رزرو هتل)
  • مدارک مربوط به برنامه مسیر رفت و برگشت (بلیط هواپیما)
  • مدارکی که نشانگر منابع مالی کافی متناسب با مدت سفر مورد نظر شما باشد.
  • ممکن است که پلیس مرزی فرودگاه از شما بخواهد که مدارکی را که به سفارت فرانسه در تهران تحویل داده‌اید را مجدد ارائه دهید. عدم امکان ارائه مدارک فوق، ممکن است منجر به ممانعت از ورود شما به خاک فرانسه شود، حتی اگر روادید مربوطه را دریافت کرده باشید.

لازم است بدانید که در حال حاضر سفارت فرانسه در تهران با همکاری vfs global تنها به صورت ایمیلی وقت ملاقات را تعیین میکند و تعیین وقت از طرق دیگر امکانپذیر نیست. پس از اعلام وقت باید مدارک خواسته شده را همراه داشته و به سفارت فرانسه در مرکز خرید پالادیوم تحویل دهید.

در واقع سفارت فرانسه در پالادیوم شعبه ندارد بلکه شرکت وی اف اس گلوبال امور مربوط به اخذ ویزای فرانسه را بر عهده گرفته است تا میزان مراجعین به ویزای فرانسه کمتر شود.

اخذویزای توریستی فرانسه با فراهم آوردن مدارک متعددی میسر است. به صورت کلی برای اخذ ویزای توریستی هر یک از کشورها، فرد متقاضی می‌بایست کنسولگری و یا سفارت کشور مورد نظر را متقاعد سازد که پس از ورود فرد به کشور مورد نظر، فرد به طور حتمی به کشور خود باز خواهد گشت.

وقت سفارت فرانسه

انواع ویزای فرانسه

ویزای کشور فرانسه به دو صورت کوتاه مدت و بلند مدت صادر میشود که با توجه به نیازتان میتوانید یکی از آن‌ها را درخواست دهید.

ویزای کوتاه مدت:

  • سفر شخصی و یا گردشگری
  • سفر تجاری یا ماموریت
  • تحصیل در این کشور
  • دیدار با خانواده
  • سایر

ویزای بلند مدت:

  • دانشجویی
  • بازدید کننده
  • اعضای خانواده فرانسوی
  • علمی
  • بازگشت

آدرس سفارت تهران در فرانسه

آدرس: تهران- خیابان نوفل لوشاتو- شماره ۶۴ و ۶۶

تلفن: ۶۴۰۹۴۰۰۰-۰۲۱

وبسایتambafrance-ir.org

ایمیل VFS Global برای گرفتن وقت سفارت فرانسه appointmentfrance@vfshelpline.com می‌باشد.

روز و ساعت کاری تحویل پرونده‌های تقاضای روادید فرانسه: یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۱:۳۰ (غیر از روزهای تعطیلات رسمی).

دریافت گذرنامه و اعلام جوابیه ویزای فرانسه: یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه از ساعت ۱۴ الی ۱۵ (غیر از روزهای تعطیلات رسمی).

روزهای پنج‌شنبه نیز صرفا برای متقاضیان معرفی شده از سمت شرکت‌های زیر اختصاص یافته است:

Bel Sahar, Danone, Faurecia, IDI, IPSEN, Legrand, MBI, Peugeot, Poober, Renault, Sanofi AventisRobertet, Schlumberger, Schneider Electric, Total

به همراه آژانس‌های مسافرتی: Eavar, Ghoghnous, Nomade Tour, World Express

در ضمن ساعات کاری در روزهای پنج‌شنبه ۷:۳۰ تا ۱۱:۳۰ میباشد.

ویزای فرانسه برای ایرانیان

اخذ وقت سفارت فرانسه

برای گرفتن وقت سفارت فرانسه دیگر نیازی به مراجعه به سفارت یا تماس نیست. برای درخواست ویزای فرانسه از نوع کوتاه مدت باید درخواست خود را به ایمیل اف اس گلوبال هلند به آدرس appointmentfrance@vfshelpline.com ارسال نمایید.

نکته‌ای که باید بسیار به آن توجه کنید این است که فرمت ایمیل ارسالی باید دقیقا مطابق زیر و به زبان انگلیسی باشد در غیر اینصورت جوابی برای شما نخواهد آمد.

  • Full Name (نام و نام خانوادگی)
  • Passport Number (شماره پاسپورت)
  • Date of Birth (تاریخ تولد)
  • Passport Expiry Date (تاریخ انقضا پاسپورت)
  • Nationality (ملیت)
  • Gender (جنسیت)
  • Date of Departure (تاریخ خروج)
  • Contact Number – Mobile Number (شماره موبایل)
  • Email Address – for appointment confirmation (ایمیل برای ارسال وقت)

پس از ارسال ایمیل، پس از مدت کوتاهی یک ایمیل حاوی تاریخ تحویل مدارک و تاریخ مراجعه برای شما ارسال خواهد شد که باید این ایمیل را پرینت گرفته و در روز مراجعه حتما همراه داشته باشید.

در صفحه تعیین وقت VFS Global ویزای فرانسه به دو نکته اشاره شده که باید به آن‌ها توجه داشته باشید:

زمانی برای شما تعیین وقت خواهد شد که تمامی اطلاعاتی که در بالا به آن‌ها ذکر شد را در ایمیل ذکر کرده باشید، در غیر اینصورت بدون آنکه جوابی برای شما بیاید درخواست تعیین وقت شما رد خواهد شد.

چنانچه ایمیل تایید تعیین وقت برای شما برای شما ارسال شد دیگر امکان کنسل کردن یا تغییر تاریخ وجود نخواهد داشت و اگر در زمان گفته شده به سفارت مراجعه نکردید باید مجددا درخواست تعیین وقت دهید.

چنانچه درخواست وقت سفارت فرانسه را به صورت گروهی یا خانوادگی دارید باید مشخصات تمامی افراد را در یکی ایمیل به وی اف اس گلوبال ارسال نمایید.

اگر هم قصد سفر به فرانسه را برای کار یا تحصیل دارید (ویزای شینگن نوع D) باید به ایمیل سفارت به آدرس visas.teheran@diplomatie.gouv.fr ایمیل ارسال نمایید.

سفارت فرانسه پالادیوم

مدارک لازم برای اخذ ویزای فرانسه برای ایرانیان

  • تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن هلند (دانلود کنید)
  • ارائه گذرنامه ایرانی با حداقل ۳ ماه اعتبار پس از پایان روادید درخواستی که حداقل دو صفحه از آن سفید باشد (ارائه فتوکپی صفحه شناسایی پاسپورت نیز لازم است). ضمنا کپی از صفحات ۱ تا ۵ و صفحاتی که در آن مهر خورده‌اند الزامی است.
  • شناسنامه فرد ایرانی به همراه کپی از تمامی صفحات آن
  • فرم درخواست روادید فرانسه که باید به زبان انگلیسی یا فرانسه تکمیل شده باشد.
  • ۲ قطعه عکس رنگی ۴×۶ که چهره در آن به طور واضح مشخص و در چند ۳ ماه اخیر گرفته شده باشد و کاملا با چهره شما تطابق داشته باشند چراکه این تصویر بر روی ویزای شنگن شما چاپ خواهد شد.
  • بلیط هواپیما به صورت رفت و برگشت

اسناد شغلی و تمکن مالی برای روادید فرانسه

اگر حقوق بگیر هستید باید گواهی اشتغال به کار که تاریخ صدور آن کمتر از یک ماه گذشته است را ارائه دهید و در آن سمت، تاریخ استخدام، حقوق ماهیانه و تاریخ مرخصی به طور کامل و مشخص ذکر شده باشد و اعلام کند که متقاضی پس از سفر، به سرکار باز خواهد گشت.

  • سه فیش آخر حقوق دریافتی
  • پرینت سه ماه آخر حساب بانکی

اگر تاجر یا بنگاه‌دار هستید ارائه آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و اظهارنامه ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها الزامی است.

  • کارت بازرگانی یا پروانه کسب
  • پرینت ۳ ماه آخر حساب بانکی (حساب شخصی و حساب حرفه‌ای)

اگر دارای مشاغل آزاد هستید باید کارت نظام مربوطه و یا کارت حرفه‌ای سال جاری را به سفارت فرانسه در تهران ارائه دهید.

  • پرینت ۳ ماه آخر حساب بانکی (حساب شخصی و حساب حرفه‌ای)

اگر بازنشسته هستید یا فعالیت حرفه‌ای ندارید می‌بایست اسناد مثبته دریافت مستمری (برای بازنشستگان) را ارائه دهید.

  • پرینت ۳ ماه آخر حساب بانکی
  • بهتر است اسناد تمکن مالی و وضع حرفه‌ای شخصی که هزینه سفر را تامین خواهد کرد را به سفارت فرانسه در تهران ارائه دهید.

کودکان و دانشجویان نیز باید گواهی تقبل هزینه توسط یکی از والدین خود را به سفارت فرانسه ارائه نمایند.

  • بهتر است اسناد تمکن مالی و وضع حرفه‌ای شخصی که هزینه سفر را تامین خواهد کرد را به سفارت تحویل دهید.
  • اجازه رسمی خروج فرزندان زیر ۱۸ سال زمانی که پدر آن‌ها را همراهی نمیکند.
  • گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا گواهی ثبت نام سال آینده دانش آموز یا دانشجو.

رزرو هتل یا گواهی برخورداری از محل سکونت در فرانسه

چنانچه در یکی از شهرهای فرانسه مالک خانه‌ای هستید نیازی به ارائه واچر هتل نبوده و باید دعوتنامه تنظیم شده در شهرداری (اصل و کپی) را به سفارت فرانسه در تهران تحویل دهید. ضمنا سند مالکیت یا اجاره نامه یا هر سندی دیگری که ثابت کند ملکی را در فرانسه خریداری یا در اجاره خود دارید مورد نیاز می‌باشد (گواهی پرداخت عوارض سکونت یا مالکیت).

چنانچه ملکی در فرانسه ندارید میتوانید مدارک مربوطه به رزرو هتل در فرانسه را ارائه نمایید. البته اگر رزرو هتل را به زمان ورود به فرانسه موکول کنید باید مدارکی دال بر تامین مالی حداقل ۱۲۰ یورو در روز را به سفارت اعلام کنید.

بیمه مسافرتی

متقضیان ویزای فرانسه باید بیمه مسافرتی فردی یا جمعی به همراه داشته باشند. نوع بیمه‌ای که هستید باید هزینه‌های احتمالی مانند بازگشت به ایران تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی مربوط به درمان یا بیمارستانی را پوشش دهند و تا پایان اقامت در محدوده شینگن اعتبار داشته باشد.

حداقل پوشش بیمه‌ای برای هر شخص باید ۳۰ هزار یورو باشد. شرکتی که از آن بیمه را تهیه کرده‌اید باید نماینده معتبری در فرانسه داشته باشد. همچنین شخص دعوت کننده در یونان میتواند بیمه مسافرتی را با یک شرکت بیمه در فرانسه انجام دهد.

اخذ ویزای فرانسه تضمینی

هزینه و مدت زمان صدور ویزای فرانسه

بررسی مدارک اولیه برای صدور ویزای فرانسه معمولا دو هفته به طول خواهد انجامید و در این مدت پاسپورت شما نزد سفارت فرانسه در تهران باقی خواهد ماند. پس از آنکه مدارک خود را به سفارت تحویل دادید به شما رسیدی داده خواهد شد که در آن تاریخ و زمان مراجعه به سفارت برای پاسخ نهایی ذکر شده است و لازم است که در هنگام مراجعه مجدد این رسید را همراه خود داشته باشید.

کودکان زیر ۶ سالرایگان
کودکان ۶ تا ۱۱ سال۳۵ یورو
بزرگسالان۶۰ یورو
هزینه مربوط به VFS Global۲۸ یورو

نکات مربوط به اخذ روادید فرانسه

  • تمامی مدارک خواسته شده باید ترجمه رسمی شوند (لیست مترجمین مورد تایید سفارت فرانسه در ایران)
  • همانطور که گفته شد اگر به صورت خانوادگی سفر می‌کنید لازم است تا هریک از اعضای خانواده فرم ویزا را به صورت جداگانه کامل نمایند.
  • از طرفی تمامی افراد بالای ۱۲ سال انگشت نگاری خواهند شد.
  • توجه داشته باشید که در هنگام تکمیل مدارک یک یا دو سری کپی از تمامی مدارکتان تهیه نمایید، چراکه کپی آن‌ها در نزد سفارت باقی خواهد ماند و مدارک اصل به شما بازگردانده خواهد شد.
  • درخواست تعیین وقت سفارت فرانسه معمولا ۲ تا ۳ ماه جلوتر می‌باشد.
  • خوشبختانه در مدت اخیر سفارت اعلام کرده که تسریع ویزای کشور فرانسه برای ایرانیان را در دستور کار خود قرار داده است.

ورود به جزایر فرانسوی ماورا بحار

اگر عاشق گردشگری هستید و تمایل دارید تا به جزایر در مالکیت فرانسه سفر نمایید نیازی به اخذ ویزای شینگن نیست و باید ویزای جداگانه‌ای را تهیه نمایید.

دپارتمان‌ها و مناطق ماورای بحار (DROM): گویان فرانسه، مارتینیک، گوادلپ، رئونیون La Réunion و مایوت Mayotte

سرزمین‌های ماورای بحار (POM): پولینزی فرانسه (تائیتی Tahiti، بورا بورا Bora Bora، مورئا Moorea، جزائر مارکیز Iles Marquises) و نوول کالدونی Nouvelle Calédonie

مجمع الجزائرهای فرانسوی ماورای بحار (CTOM): سنت پییر St. Pierre و میکلون Miquelon، سن مارتن St. Martin، والیس Wallis و فوتونا Futuna و سن بارتلمی St. Barthélemy

توجه داشته باشید که اتباع تمام کشورهایی که برای ورود به منطقه شینگن نیاز به روادید دارند، برای ورود به جزایر گفته شده در بالا نیز به اخذ ویزای جداگانه دارند و باید برای سفرهای کمتر از ۹۰ روز مدارکی را ارائه دهید که برای ویزای شینگن ارائه میدهید. توچه داشته باشید که با ویزای شینگن نمیتوانید وارد سرزمین‌ها و دپارتمان‌ها و یا مجموعه سرزمین‌های ماورای بحار (DROM, POM, CTOM) سفر کنید.

سایت سفارت فرانسه

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دسته بندی ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *