روستای کلکنار

کلنکار روستایی در استان مازندران است که از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری می‌باشد. روستای کلنکار در دهستان پشتکوه و در ۹۰ کیلومتری جنوب شهر سازی واقع است. گیاه دارویی آویشن روستای کلکنار به دلیل خواص دارویی فوق العاده‌ای که دارد باعث شده است که سالانه در ایام برداشت افراد بسیاری را به این روستا جذب میکند. با آسان بگرد همراه باشید تا به معرفی بیشتر این روستا بپردازیم.

روستای کلکنار

آب و هوای کلکنار در تابستان معتدل و بسیار دلنشین است اما در فصل زمستان بسیار سرد می‌باشد. آب فراوان این روستا و وجود چراگاه هایی با وسعت بسیار زیاد یکی دیگر از ویژگی های آن به شمار میرود. پیت پل یکی از چشمه‌های روستای کلنکار است که دارای ظاهر خاصی می‌باشد. این چشمه که در ضلع جنوب غربی روستای کلکنار قرار دارد دارای چند روزنه است که آب از آن‌ها تراوش میشود. چشمه‌ای دیگر در قسمت پشت روستای عالیکلا در ضلع جنوب غربی روستای کلکنار وجود دارد که پرچشمه یا هفت چشمه نام دارد.

چشمه های روستای کلکنار

چشمه کندس بن که حدود ۳ تا ۴ لیتر آبدهی دارد در مسیر راه فرعی روستای کلکنار به عالیکلا قرار دارد و چشمه مرز بن به آن متصل است. مردم روستا در زبان محلی چشمه مرز بن را بابو یا ببو نیز می‌نامند. در نزدیکی روستای تلمادره نیز چشمه نوک یا نوک چشمه واقع است. قنبر چشمه پشت روستای تلمادره و در ضلع شرقی روستای کلکنار قرار دارد. آب روستای تلمادره از طریق لوله کشی از چشمه استار زمین که به نام‌های اسماعیل زمین و اسمال زمین نیز معروف است تامین می‌شود.

چشمه دشتک و چشمه کاره بند یا کره بند نیز دو چشمه‌ای هستند که از طریق لوله کشی آب شرب مردم روستای کلکنار را تامین می‌کنند. مرتع واتک چال نیز دارای چشمه‌ای با همین نام است. آب چشمه لتر چشمه بالا که در مرتع معروف به ورزا خاسه قرار دارد و چشمه لتر چشمه پایین که در مرتع معروف به ورزا خاسه چشمه ونه بن قرار دارد نیز از طریق لوله کشی برای تامین آب شرب اهالی روستا کلکنار استفاده می‌شود. آب شرب روستا کلکنار را این دو چشمه تامین می‌کنند.

چشمه شکر چشمه دره که دارای آب بسیار سردی است در کنار دره ونه بن قرار دارد. چشمه استل بن یا ناشت، چشمه پایین لسان که دارای آب معدنی است و به غیر از چشمه‌های نامبرده چندین چشمه بزرگ و کوچک نیز در روستا و حاشیه آن وجود دارد.

اهالی روستای کلکنار

مردم کلنکار اکثرا به دامداری مشغول هستند و از این طریق امرار معاش می‌کنند به همین دلیل در فصل بهار و تابستان به دلیل وجود آب و هوای مناسب در روستای خود سکونت می‌کنند اما در فصل زمستان به روستاهای دیگر خصوصا روستاهای اطراف ساری کوچ میکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search