دلتان میخواهد از هوای آلوده و دود و دم شهر دور شوید، اما جای مناسبی سراغ ندارید؟ یک پیشنهاد عالی برایتان داریم. سفر به یک روستای جادویی به نام روستای برغان! بیایید یک سفر زیبا را باهم تجربه کنیم. کمربندهایتان را ببندید و آماده گردشی هیجانانگیز باشید.
روستای برغان؛ جواهری پنهان
در دامنه جنوبی کوهستان البرز، میان دو رود شاهرود و سنج، نگین سبزی پنهان است. روستای زیبای برغان، همان نگین سبزی است که شاید از دید بسیاری از ما پنهان مانده باشد. کافی است 13 کیلومتر از کرج دور شوید تا به این منطقه زیبا و خوشآبوهوا برسید.
همه ما فکر میکنیم نباید انتظار جاذبههای گردشگری زیادی از یک روستا داشت. اما روستای برغان خلاف این را ثابت کرده است. باغهای سرسبز، درختان چناری که سر به فلک کشیدهاند، رودخانههای زلال، بناهای تاریخی با رد پای نیاکانمان و خوراکیهای خوشمزه محلی، تنها بخشی از جاذبههای روستای زیبای برغان هستند.
مسیر رفتن به روستای برغان
برای رفتن به روستای زیبای برغان دو راه در اختیار شما است. میتوانید وارد آزادراه تهران – کرج شوید و سپس به آزادراه کرج – قزوین بروید تا به کردان برسید. در کیلومتر 20 اتوبان، به جاده کردان – برغان وارد شوید و در نهایت با عبور از چند روستا به برغان برسید. جاده کردان – برغان در دهانه درهای سبز و زیبا و کنار رودخانه قرار گرفته است.
راه دوم این است که از گوهردشت و رجائیشهر کرج، وارد مسیر باغستان – آتشگاه شوید. سپس با استفاده از تابلوهای راهنما به سمت روستای برغان بروید. این مسیر جادهای کوهستانی و پرپیچوخم است که از دل کوه عبور میکند.
فاصله تهران تا روستای برغان چقدر است؟
فاصله بهشت زیبای برغان تا مرکز شهر تهران 68 کیلومتر است. اگر ساکن تهران هستید و میخواهید به برغان سفر کنید، باید طیکردن یک مسیر یک و نیم ساعته را انتظار داشته باشید. البته که جاذبههای مسیر روستای برغان، مخصوصاً جاده کردان-برغان، میتواند یکی از لذتهایی باشد که در این سفر تجربه خواهید کرد.
جاذبههای تاریخی برغان؛ ردپای نیاکانمان
روستای برغان قدمتی بیشتر از استان کرج دارد و جاذبههای تاریخی آن میتوانند شما را مجذوب خود کنند. قلعه ایلخانی و پل برغان دو مورد از مهمترین جاذبههای تاریخی این روستای زیبا هستند.
قلعه ایلخانی
روستای برغان پیر سر سپیدی است که در بغچه خود قلعهای چندصدساله دارد. قلعه ایلخانی با قدمتی حدود 700 سال، به سبک قلعههای اروپایی ساخته شده است و در این روستا خودنمایی میکند. قلعه ایلخانی یادگار دوران ایلخانیان و سوژه عکاسی بسیاری از عکاسان است.
پل برغان
پل زیبای برغان، روی رودخانه شاهرود کمر خود را قوس داده است. این پل در دوره صفوی ساخته شده و یکی از آثار زیبای روستای برغان به حساب میآید که به ثبت ملی رسیده است. پل برغان در دوران زندیه، قاجار و دوران پهلوی مرمت و تعمیر شده است.
طبیعت روستای برغان شما را مبهوت میکند
قدمزدن در مسیری که با برگهای سبز درختان پوشیده شده، تنفس هوای پاکیزه و مملو از اکسیژن، درست همان چیزی است که پس از یک هفته کاری در شهر آلوده به دود ماشینها، به آن احتیاج دارید. قدمزدن در کوچههای پر پیچوخم روستای برغان و گذر از کنار باغهای سرسبز، حس آرامش عجیبی را به شما هدیه میدهد.
میتوانید از هوای سبک و پاکیزه استفاده کنید و حسابی سرحال شوید. صدای پرندگان را که با آواز رودخانه همخوانی میکنند، گوشتان را نوازش میکند. طبیعت سرسبز این روستا با چشمههای متعددی مثل خزایی چشمه، کدخدا حسن چشمه و کوئی چشمه پذیرای خلوت شما با خودتان است. خلوتی که در آن میتوانید به آرامشی ماورایی دست یابید.
اماکن مذهبی برغان رنگ و بوی معنویت
در جایجای ایران عزیزمان، رنگ و بوی معنویت جاری است. فرقی نمیکند که در کلانشهر باشید یا در روستایی کوچک مثل روستای برغان، همهجا میتوانید اماکن مذهبی را پیدا کنید.
زیارتگاه چهل دختر
در دامنه دره شاهرود و روی تپه کش کلا، زیارتگاهی وجود دارد که مکان مذهبی محبوبی برای بسیاری از افراد روستا به شمار میرود. اگر جمعهشب به این مکان بروید، افراد زیادی را میبینید که چراغ روشن کردهاند و طلب حاجت میکنند. علت نامگذاری این زیارتگاه کاملاً مشخص نیست؛ اما عدهای اعتقاد دارند که چهلتن از دختران ائمه در این مکان دفن شدهاند و برای همین نام این مکان زیارتگاه چهل دختر است.
حسینیه اعظم (تکیه بارمله)
حسینیه اعظم با مساحتی حدود 1200 مترمربع، یک اثر تاریخی با قدمت 500 سال، واقع در روستای برغان است. وسط حسینیه سکوی دوطبقهای قرار دارد که در ماه محرم برای مراسم تعزیهخوانی از آن استفاده میشود. این حسینیه با سقفی چوبی پوشیده شده است. همچنین حسینیه اعظم دارای پنج رواق در اضلاع شرقی و غربی و رواقی وسیع به نام خاننشین در ضلع شمالی است.
مسجد جامع برغان
قدمت مسجد برغان به 500 الی 800 سال پیش برمیگردد. این مسجد روبهروی حسینیه اعظم قرار دارد. اما جالبترین قسمت این مسجد، درخت چناری است که 12 متر طول دارد. داخل تنه این چنار خالی شده و یک اتاقک در آن ساخته شده است. این اتاقک با ظرفیت دهنفریاش و سکو و حوض زیبایی که در آن وجود دارد، یکی از دیدنیترین قسمتهای روستای برغان است.
غذاهای برغان هوش از سرتان میبرد
عاشقان غذا به بخش جذاب ماجرای سفر به برغان رسیدیم. انواع کباب، فسنجان، دیزی محلی، آش کشک، لواسیرک نان، آش جو، مغزنان و دوبندی نان، غذاهای محلی روستای برغان هستند که نمیتوانید حین خوردنشان پرخوری را کنترل کنید.
یک پیشنهاد لذیذ دیگر هم برایتان داریم! مطمئن باشید بعد از خوردن بستنی گله، طعم هیچ بستنی دیگری در دنیا اینطور شما را شیفته خود نمیکند. بوی شیر تازه محلی، گلاب و هل آن شما را مدهوش میکند. تکههای موز و خلال پسته جذابیت این خوراکی خواستنی را به طرز بیرحمانهای چندبرابر میکند.
اگر ترشی پسند باشید، میتوانید از سس ترش برای دلخواهتر شدن بستنی گله استفاده کنید. این را هم بدانید که این خوراکی دلفریب، ثبت ملی شده است.
بازار برغان جای پول و خوراکی را در جیبتان عوض میکند
بازار قدیمی روستای برغان که قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد، درست بهاندازه حکومت قاجار بیرحم است! اگر سری به این بازار زیبا بزنید، در بازی رنگها و مزهها اسیر میشوید.
گوجه سبز، آلوی برغان، آلوچه، میوههای تابستانی، توت، فندق میوههای خشک و.. بخشی از خوراکیهای خوشمزهای هستند که شما را بهسوی خود میکشانند و شما کاملاً در برابر آنها بیدفاع خواهید بود.
چه تفریحاتی در روستای برغان داشته باشیم؟
جاذبههای گردشگری زیادی در روستای زیبای برغان جا داده شدهاند که به دنبال آنها تفریحات متنوعی هم در این روستا قابل انجام هستند. بهتر است شما را با چند مورد از تفریحات پرطرفدار در این روستا آشنا کنیم.
پیکنیک؛ یک پیکنیک دلنشین در طبیعتی که سرشار از حس آرامش است، میتواند هدیه خوبی برای خانوادهتان باشد.
پیادهروی؛ پیادهروی در کوچه پس کوچه های زیبای روستای برغان و حاشیه رودخانه های آن، به سلامت جسمی و روحیتان کمک زیادی میکند.
چیدن میوه؛ میتوانید با اجازه صاحبان باغ برای چیدن میوهها به کمکشان بروید و حس دوستی با طبیعت را تجربه کنید.
عکاسی؛ برغان مملو از سوژههای عکاسی است. چه چیزی بهتر از ثبت خاطرات دلانگیزتان در مناظر زیبای این روستای جذاب است؟
سوارکاری؛ اگر به سوارکاری علاقه دارید، باشگاههای سوارکاری گلاب و مروارید کیش در انتظار شما هستند. میتوانید برای سوارکاری تفریحی یا گذراندن دوره آموزشی به این باشگاهها سر بزنید.
ایستگاه پایانی سفر به برغان
اینجا آخرین ایستگاه سفر به روستای برغان است. در این سفر همراه با هم به قلعه ایلخانی رفتیم و آن را برانداز کردیم. شکوه پل ایلخانی را نظاره کردیم و سپس با پیادهروی در طبیعت زیبای برغان، آرامش را لمس کردیم. در آرامگاه چهل دختر و مسجد جامع برغان، رنگ و بوی معنویت را حس کردیم. از غذاها و خوردنیهای جذاب برغان گفتیم و یک سری هم به بازار برغان زدیم.
حتماً به روستای زیبای برغان سفر کنید و از جاذبههای آن لذت ببرید. فراموش نکنید که انسانها با سفر کردن تجربه کسب میکنند و میآموزند.
2 پاسخ
سلام میخواستم 2 نکته عرض کنم.
اول اینکه روستائیان چنان رودخانه را پلمپ کرده اند که گردشگران حتی صدای آب را هم نمیتوانند بشنود و برای رفتن کنار رودخانه باید حداقل 30 تومن پیاده بشن.
کسبه شدیدا گرانفروش هستند؛ مثلا یه ذره بستنی را 10 تومن میفروشن (یعنی حدودا 3 برابر).
جمع بندی: گردشگران فقط یه خیابون سنگفرش میتونند ببینند به چند تا طویله که سقفش ریخته وسلام!
ممنون که تجربیات سفرتان را به این منطقه نوشتید.
به نظر من اینجا بحث مدیریت سازمانی مطرح نیست؛ بومیها باید بدانند که این روشها برای کسب درآمد از گردشگر اصلا مناسب نیست و به مرور باعث از دست رفتن مسافران خواهد شد. بلکه باید سرمایهگذاری مناسبی بر روی طرحهای گردشگرپذیر انجام دهند تا روز به روز به درآمد بیشتری دست پیدا کنند.