اگر ساکن اطراف استان البرز به خصوص تهران هستید و میخواهید از شلوغی و هیاهوی شهر هرچند مدت زمانی کوتاه خارج شوید روستای برغان یکی از بهترین انتخابهای پیش روست که در فاصله 13 کیلومتری شمال غربی کرج واقع شده است. استان البرز یکی از روستاهای تاریخی و گردشگری به نام برغان را داراست که نه تنها از حیث طبیعت و زیبایی معروف است بلکه از نظر پیشینه و تاریخ نیز حرفهای زیادی را برای گفتن دارد. روستای برغان به دلیل قرارگیری در دامنه رشته کوه البرز در فصل بهار و تابستان از آب و هوایی معتدل، خنک و دوست داشتنی برخوردار است اما فکر گشت و گذار را در فصل زمستان نکنید که از سرما یخ خواهید زد ?
اگر شما تهرانی هستید و جزو آن دسته از افرادی هستید که روزهای تعطیل نمیتوانید در خانه بند شوید و باید یک مسافرت حداقل یک روزه بروید روستای برغان انتخاب فوق العادهای برای شماست. از همین الان برنامه آخر هفته خود را بچینید دوربین و وسایل خود را آماده سفر کنید. باور کنید گشت و گذار، هرچند کوتاه بسیار بهتر از در خانه ماندن و تماشای تلویزیون یا چرت زدن است.
فاصله تهران تا برغان
روستای برغان
طبیعت این روستا با رودخانههای شاهرود و سنج که از کوههای البرز مرکزی سرچشمه میگیرد و از کنار این روستا گذر میکند دوچندان میشود. جالب است بدانید که قدمت روستای برغان درازتر از کرج است و به دوران حکومت قاجاریان بازمیگردد.
زمانی که به ابتدای جاده برغان میرسید و به سمت روستا حرکت میکنید چیزی جز درخت و سرسبزی و صدای گذر رود خروشان نمیبینید و نمیشنوید که روح شما را جلا میدهد. درختان سرسبز و عظیمی را خواهید دید که گویی منتظر شما برای خوش آمد گویی بودهاند که عمر برخی از آنها حتی به 1000 سال نیز میرسد.
در خود روستای برغان نیز جاذبههای دیدنی جالبی وجود دارد که میتوان به حسینیه اعظم (دیدن این مکان در ماه محرم پیشنهاد میشود)، پل تاریخی برغان، چنار کهن مسجد جامع، درخت پیر سپیدارک و تپه باستانی قلعه کش کلا اشاره نمود. مسجد جامع این روستا عمری بیش از 800 سال دارد و حسینه اعظم آن که در بالا محله برغان قرار گرفته است جزو جاذبههای مذهبی این روستا به شمار میرود.
عمر حسینیه اعظم روستای برغان نیز کم نیست و با استناد به کتیبه سنگی سردر آن بیش از 500 بهار را دیده است. به علت قدمت بالای این بنا در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران آن را پوشش میدهد تا از صدمات وارده در امان باشد. قدیمی بودن بناهای این روستا به همینجا ختم نمیشود و قدمت پلی که بر روی رودخانه شاهرود مقابل درب ورودی حسینیه اعظم بنا شده است به دوران پادشاهی صفویه بازمیگردد که کار تعمیر آن در دوره زندیه، قاجاریه و پهلوی صورت گرفته است.
از بناهای تاریخی و قدیمی که بگذریم به طبیعت قدیمیتر آن خواهیم رسید ? یک درخت چنار در ضلع شمالی حیاط مسجد قرار گرفته است که بسیار قطور بوده و 12 متر قامت دارد که حکایت از عمر بالای آن سخن میگوید. درختی پیر و قدیمی که سرد و گرم روزگار را بسیار چشیده و حال آرام در گوشهای قرار گرفته تا نظارهگر گردشگران باشد. با نیم نگاهی به آن متوجه خواهید شد که داخل این درخت کاملا خالی شده که بیشتر به یک اتاق چوبی شباهت دارد و میتواند میزبان بیش از 10 نفر باشد. جالب است بدانید که در وسط همین درخت حوضی قرار دارد و در اطراف حوض سکوهای سنگی برای نشستن.
مردمان بومی این روستا به این درخت روستای برغان توجه و احترام خاصی دارند، به همین دلیل به آن دخیل میبندند. به نظر حس جالبی به شما دست خواهد داد وقتی در داخل یک درخت استراحت کنید ? وقتی از آن بیرون بیآیید گویی از جنگلی با درختان انبوه گذر کردهاید.
تپه کش کلا نیز یکی دیگر از جاذبههای گردشگری روستای برغان میباشد، محلیهای این روستا، کش کلا را به قلعه خشک معنی میکنند. در گذشته بالای این تپه، قلعهای باستانی وجود داشت که امروزه چیزی از آن باقی نمانده جز قطعات فراوانی از سفالهای مربوط به دوران اسلامی به خصوص از دوران ایلخانی تا دوره قاجاریه که تمامی اینها مهر تاییدی است بر تاریخی بودن روستای برغان. همچنین روبه روی کش کلا و در دامنه دره شاهرود، زیارتگاهی وجود دارد که به چهل دختر یا پیر سیبدارک معروف است. در این محل درخت سیب قدیمی وجود دارد که مردم به آن دخیل میبندند که این درخت سیب زیبایی منحصر به فردی به این منطقه داده است هر چند که قبرستان برغان نیز در این محل قرار دارد، اما این قبرستان نیز همانند سایر دیدنیهای این روستا زیباست.
برغان کرج
اگر در فصل بهار به روستای برغان سفر میکنید زیباییهای آن دو چندان خواهد بود. شکوفههای درختان میوه در کنار گلهای رنگارنگ که بدون هیچ چشم داشتی در سراسر زمین همچون فرش پهن شده و زیبایی آن را به شما هدیه میدهد از نکات قابل توجه این روستا در بهار میباشد. در فصل تابستان نیز میتوانید برای فرار از گرما به روستای برغان سفر کنید و از هوای دلپذیر و خنک لذت ببرید. در فصل پاییز که به هزار رنگ معروف است واقعا هزار رنگ را در این روستا خواهید دید. قدم زدن بر روی شاخ و برگهایی که همانند فرش زیر پای شما پهن شده است لذت خاصی دارد.
در انتهای هر سفر به داستان شیرین خرید سوغاتی میرسیم که از سوغات معروف روستای برغان میتوان به آلوی برغان، عسل، توت و لبنیات محلی اشاره کرد.
2 دیدگاه دربارهٔ «روستای برغان»
سلام میخواستم 2 نکته عرض کنم.
30 شهریور 1398 at 3:48 ب.ظ مهدیاول اینکه روستائیان چنان رودخانه را پلمپ کرده اند که گردشگران حتی صدای آب را هم نمیتوانند بشنود و برای رفتن کنار رودخانه باید حداقل 30 تومن پیاده بشن.
کسبه شدیدا گرانفروش هستند؛ مثلا یه ذره بستنی را 10 تومن میفروشن (یعنی حدودا 3 برابر).
جمع بندی: گردشگران فقط یه خیابون سنگفرش میتونند ببینند به چند تا طویله که سقفش ریخته وسلام!
ممنون که تجربیات سفرتان را به این منطقه نوشتید.
1 مهر 1398 at 11:01 ب.ظ آسان بگردبه نظر من اینجا بحث مدیریت سازمانی مطرح نیست؛ بومیها باید بدانند که این روشها برای کسب درآمد از گردشگر اصلا مناسب نیست و به مرور باعث از دست رفتن مسافران خواهد شد. بلکه باید سرمایهگذاری مناسبی بر روی طرحهای گردشگرپذیر انجام دهند تا روز به روز به درآمد بیشتری دست پیدا کنند.