جزیره شیف

جزیره شیف

بوشهر از استان‌های جنوبی ایران و در حاشیه خلیج فارس قرار دارد که یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری ایران یعنی جزیره شیف را در خود جای داده است. به دلایل زیادی از جمله صادرات و واردات، صنعت صیادی، کشاورزی و نخل‌داری، وجود ذخایر نفتی و گازی از استان‌های مهم ایران به شمار می‌آید. با آسان بگرد همراه باشید تا به معرفی بیشتر این جزیره بپردازیم.

جزیره شیف

اما علاوه‌‌ بر تمام این موارد که استان بوشهر را از نظر استراتژیک مهم کرده است، جاذبه‌های گردشگری زیادی هم در این استان وجود دارد که توجه همگان را به خود جلب کرده است. یکی از جاذبه‌های دیدنی جزیره شیف است.

جزیره شیف

جزیزه ماسه‌ای شیف در ۶ کیلومتری شمال بندر بوشهر و در انتهای تالاب حله واقع شده است و از بهم پیوستن رودخانه‌های شاپور و دالکی به‌وجود آمده است. حدود ۸۰۰ خانواده در این روستا زندگی می‌کنند که بیشترشان ماهیگیر هستند. زبان آن‌ها عربی است و لهجه عربی مخصوص به خود را دارند.

در گذشته، به دلیل وجود مزار شیخ سعد در این جزیره، آن را شیخ سعد می‌نامیدند. گفته می‌شود شیخ سعد جنگجوی ایرانی بوده که مدتی در این جزیره فرمانروایی می‌کرده است. تا سال ۱۳۲۷ شمسی احمدخان انگالی در این جزیره فرمانروایی می‌کرد، اما پس از این سال بود که مردم علیه او قیام کردند و او به بوشهر مهاجرت کرد. از خانه او در این جزیره خرابه‌ای بیش باقی نمانده است.

در گذشته جزیره شیف بندر حمل و نقل کالاهای صادراتی و وارداتی بود و کالاهی مختلف از شهرهای تهران و شیراز و اصفهان به این جزیره منتقل می‌شدند و سپس با لنج به کشورهای حوزه خلیج فارس ضادر می‌شدند. چند مسجد هم در این جزیره وجود که سه مورد آن برای اهل سنت است.

اسکله‌های ماهیگیری نیز از جمله جاذبه‌های جذاب این جزیره است. اگر قصد سفر به این جزیره را دارید، حتما از این اسکله‌ها دیدن کنید. بازار ماهی فروشان را هم از دست ندهید. البته بازار با آن مفهومی که شما تصور می‌کنید در جزیره شیف وجود ندارد. ماهی فروشی بر روی اسلکه‌ها صورت می‌گیرد.

در قسمت شرقی جزیره نیز لنج‌های در ماسه فرو رفته وجود دارد که می‌تواند سوژه‌های ناب عکاسی را در اختیارتان بگذارد. در این منطقه بچه‌های ماهیگیران همیشه در حال بازی و فعالیت هستند که شاید با سکوتی که بر روی جزیره حکم فرماست تضاد جالبی را ایجاد کند.

پوشش زنان منطقه چادر رنگی است و مردان آن هم دژداشه به تن می‌کند. اما شهر بوشهر جاذبه‌های گردشگری دیگری هم دارد که در سفر به این شهر دیدن آن‌ها خالی از لطف نیست. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

بافت تاریخی بوشهر

بافت تاریخی بوشهر از جاذبه‌های مهم این شهر است. این بافت تاریخی نزدیک به ۳۸ هکتار مساحت دارد و شامل هزار خانه منحصربه‌فرد و زیبا است که نمونه برخی از آن‌ها در کل ایران یافت نمی‌شود.

عمارت کازرونی‌ها

تاریخ ساخت این عمارت به دوران قاجار برمی‌گردد. مالک آن سید محمدرضا کازرونی بوده است. وارثان این تاجر سرشناس بوشهر آن را به میراث فرهنگی هدیه کردند و در سال ۱۳۸۰ نیز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و از بناهای اولی در این شهر بود که به ثبت جهانی رسید. برای دیدن این عمارت باید به محله قدیمی بهبهان بروید.

عمارت کازرونی ها

عمارت ملک بوشهر

این عمارت مجموعه‌ای از ساختمان‌ها صد ساله است که در ۵ کیلومتری بندر بوشهر واقع شده است. این عمارت برای فرد ثروتمندی به نام محمد مهدی ملک التجار بوده که حتی برای خود یک بانک خصوصی داشته است. این فرد به ولخرجی مشهور بوده به طوری که می‌گویند برای عروسی پسرش از بوشهر تا میدان بهمنی را فرش کرده سماورها را با اسکناس روش می‌کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search