امامزاده هوگند که با نام آستان امامزاده محمدبن اصغر (ع) نیز شناخته میشود در دامنه کوه زیبای هوگند قرار گرفته و فاصله آن از روستای هوگند تنها یک کیلومتر است. این امامزاده از احفاد امام حسن مجتبی (ع) بوده و با ده واسطه به آن بزرگوار منسوب میگردد. بر روی کوه امامزاده قلعه دختر نیز مشاهده میشود که از چشماندازی بسیار زیبا و دلنشین برخوردار بوده و میتواند آرامش بخش مسافران باشد.
امامزاده هوگند
از اماکن دیگری که میتوانید در نزدیکی این ببینید و لذت ببرید، روستای تاریخی رقه است که در 2 کیلومتری این مزار قرار گرفته است. قلعه تاریخی هوگند از محل امامزاده کاملا قابل روئت میباشد، به همین دلیل است باعث درهم آمیختگی طبیعت کمنظیر و جاذبه مذهبی شده تا سالانه گردشگران بسیاری برای تجربه کردن آن به این منطقه سفر میکنند. لاذم بذکر است که بیشتر مسافران ابن منطقه نیز از شهرهای بشرویه، کاشمر، بردسکن و طبس میباشد.
بنای تاریخی امامزاده هوگند
از اینکه این امازاده دقیقا در چه تاریخی سخته شده، اطلاعات دقیق و موسخی وجود ندارد. اما آنچه در میان عام مردم نقل قول شده و سینه به سینه به نسل بعد میرسد گواه آن را میدهد که در حدود 150 سال قبل در این مکان خانهای گلی و خشتی وجود داشته که بعدها در طی 3 مرحله بازسازی انجاک گرفته تا به این مرحله برسد. سالهای 76-77 مرحله اول، سالهای 84-82 مرحله دوم و سال 1388 نیز مرحله سوم بازسازی این امامزاده صورت گرفته است.
فضای داخلی امامزاده تا ارتفاع 1.20 متر از سنگ مرمر و مابقی دیوار تا سقف گچبری شده است. جالب است بدانید که نمای داخلی گنبد نیز به طرز زیبایی نقاشی شده است. محوطه بیرونی امامزاده هوگند نیز با آجر سفال 3 سانتی نماکاری شده و گنبد آن نیز سیمانکاری و به رنگ آبی مزین شده است.
محبوبیت امامزاده هوگند در میان مردم
این امامزاده در نزد اهالی بشرویه از مقبولیت زیادی برخوردار است و مردم در تمامی ایام سال به خصوص بهار و تابستان، به خصوص در شبها در امامزاده گرد هم میآیند و ضمن زیارت و نماز جماعت از فضای طبیعی و سرسبز آن نیز استفاده کرده و اوقات خوشی را برای خانواده خود رقم میزنند.
همانطور که گفته شد بسیاری از زائران این امامزاده از شهرهای اطراف مانند بشرویه میباشد. به همین دلیل در شبهای جمعه جمعیت بسیاری در کنار این امامزاده هوگند گردهم میآیند. در مراسم مذهبی مانند عاشورا و تاسوعا نیز زائرانی بسیاری خود را از شهرهای فردوس، کاشمر، طبس و بردسکن به امامزاده هوگند میرسانند و مشغول عذاداری میپردازند.
آیینهای مذهبی
از مراسم و آیین مذهبی این منطقه آن است که هر ساله قافلهای چند هزار نفری از مردم بشرویه، بخشها و روستاهای اطراف در شهریورماه در کنار امامزاده اتراق نموده و مشغول مراسم تعزیه خوانی، ادعیه و زیارت میشوند که شور و حال وصف نشدنی را ایجاد میکنند.