ویزای ژاپن

کشور ژاپن که به سرزمین آفتاب تابان معروف است در آقیانوس آرام قرار دارد. مردم این کشور نگرش خاص و فرهنگ خود را تا به امروز حفظ کردند و سبک سنتی خود را طوری با دنیای مدرن ترکیب کرده‌اند که به سبکی بسیار دوست داشتنی تبدیل شده است. این یکی از دلایلی است که شما به دنبال ویزای ژاپن باشید تا از زیبایی‌های بی‌حد و جصر این کشور دیدن کنید.

این کشور دارای جذابیت‌های انسانی و طبیعی بسیاری است و همین موضوع باعث شده به یکی از بهترین مقاصد گردشگری و تفریحی در جهان تبدیل شود. اگر لیستی از خاص‌ترین کشورهای جهان را بخواهیم نام ببریم بدون تردید کشور ژاپن یکی از سه کشور برتر این لیست خواهد بود، این دلیل محکی است که ویزای ژاپن را بگیرید و به این کشور بسیار زیبا سفر کنید.

احتمالا اکثر شما این واقعیت را میدانید که پس از جنگ جهانی دوم و زمانی که دو شهر ناکازاکی و هیروشیمای ژاپن بمباران شیمیایی شدند، این کشور در این جنگ شکست بدی خورد و امپراطور و اکثر مردم مجبور شدند بدون چون و چرا تسلیم شوند. با این وجود مردم به خاطر عرق وطن پرستی که داشتند خیلی زود به خود آمدند و تبعاتی که جنگ برایشان داشت باعث ایجاد انگیزه در آنان شد و خیلی زود به بازسازی کشور خود پرداختند.

تلاش مردم این کشور به حدی نتیجه داشت که حدودا یک دهه بعد کشور ژاپن در جهان به یکی از قطب‌های بزرگ اقتصادی تبدیل شد بطوریکه برخی تحلیلگران آن را معجزه اقتصادی می‌دانستند. خوشبختانه از نظر گردشگری نیز این کشور در حال پیشرفت بود. بازارهای بزرگ، معابد مختلف و جشنواره‌های سنتی که برگزار میشد تنها گوشه‌ای از جاذبه‌های بی‌شمار این کشور هستند.

ویزای ژاپن

ویزای ژاپن

اگر انتظار دارید که روند اخذ روادید ژاپن به راحتی صورت گیرد، باید گفتن که در اشتباه هستید و شهروندان ایرانی برای ورود به این کشور به عنوان گردشگر باید مدارک خواسته شده را به سفارت ژاپن در تهران ارائه دهند.

سفارت ژاپن در تهران

آدرس: تهران- زعفرانیه- خیابان مقدس اردبیلی- پلاک ۱۶۲

تلفن: ۲۲۶۶۰۷۱۰-۰۲۱

فکس: ۲۲۶۶۰۷۴۷-۰۲۱

فکس بخش کنسولی: ۲۲۶۶۰۷۴۶-۰۲۱

کدپستی: ۹۳۵۶۳-۱۹۸۵۶

ساعت و روز کاری: روزهای یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه، پنج‌شنبه از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۲:۰۰ و ۱۲:۴۵ الی ۱۷:۰۰

ایمیل بخش روادید: consular@th.mofa.go.jp

سایت سفارت ژاپن در تهران: emb-japan.go.jp

انوای ویزای ژاپن

ژاپن نیز همانند کشورهای دیگر با توجه به نیاز هر فرد، ویزای مربوط را صادر میکند که این میتواند از نوع تجاری، گردشگری، ماموریت، کاری و… باشد. در ادامه با آسان بگرد همراه باشید تا به معرفی انواع ویزای ژاپن بپردازیم.

ویزای توریستی ژاپن

اصل گذرنامه با امضا به همراه پاسپورت‌های قبلی که حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ ورود داشته باشند. لازم بذکر است که برای هر نفر ارائه گذرنامه الزامی است. توجه داشته باشید که در صورت امکان گذرنامه قبلی خود را نیز به همراه داشته باشید.

تکمیل یک نسخه از فرم تقاضای ویزا

۶ قطعه عکس ۴.۵×۴.۵ رنگی با زمینه سفید

اصل و کپی شناسنامه از تمامی صفحات

اصل گواهی حساب بانکی که باید بر روی سربرگ بانک با مهر و امضا به زبان انگلیسی باشد. (ارائه گردش حساب و گواهی تمکن مالی لازم می‌باشد. لازم بذکر است که حساب بانکی حداکثر ۱ روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به سفارت باید اخذ شود که باید در سایز A4 باشد).

نکاتی پیرامون حساب بانکی جهت اخذ ویزای ژاپن

حساب‌های جاری: ارائه کارکرد سه ماه اخیر که زمان صدور گواهی باید حداکثر ۱ روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به سفارت باشد.

سپرده‌های بانکی: همراه با گردش سود سه ماه

لازم بذکر است که سپرده‌های بانکی باید به همراه گردش سه ماه به همراه سود باشد.

حداقل موجودی حساب برای هر فرد باید معادل ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان باشد.

ارائه اصل و ترجمه مدارک شغلی به همراه دفترچه بیمه و آخرین مدرک تحصیلی.

اسناد شغلی برای اخذ ویزای مراکش

پزشکان: پروانه مطب یا حکم کارگزینی از بیمارستان، پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی

وکلا: پروانه وکالت

در صورت خویش فرما بودن: جواز کسب / آخرین آگهی تغییرات

صاحبان صنوف، صنایع و تجار: این اشخاص باید سند قانونی ثبت موسسه، صورت حساب بانکی (مشروح عملیان بانکی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب را ارائه دهند.

حقوق بگیران: گواهی اشتغال به کار (تاریخ دقیق شروع به کار و مدت مرخصی) به همراه فیش حقوقی ماه قبل و صورت حساب بانکی (همراه با مشروح عملیات بانکی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز شخصی با به همراه تاریخ گشایش آن

کارکنان مستقل و مشاغل آزاد: کارت صنفی، ‌صورتحساب بانکی (مشروح عملیات ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز شخصی با به همراه تاریخ گشایش آن

اشخاص تحت تکفل (زنان خانه‌دار یا فرزندان): گواهی اشتغال به کار، صورتحساب بانکی به همراه مشروح عملیات ماه گذشته یا دفترچه حساب پس‌انداز متکفل (شوهر یا پدر) با به همراه تاریخ گشایش آن

گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش‌آموزان و دانشجویان

توجه داشته باشید که تایید مدرک تحصیلی نیاز به تایید دادگستری و امور خارجه دارد پس به موارد زیر توجه داشته باشید.

دانش آموزان پایه دبستان و راهنمایی: گواهی تحصیلی لازم است تا مهر آموزش و پرورش استان تهران را داشته باشد.

دانش آموزان دوره دبیرستان: در وهله اول باید مهر تاییدیه آموزش و پرورش استان تهران، در وهله دوم مراجعه به پیشخوان دولت جهت گرفتن تائیدیه تحصیلی، و ارائه آدرس دارالترجمه (که بعد از انجام این مراحل، یک هفته بعد تاییدیه به دارالترجمه ارسال خواهد شد) لازم بذکر است که مرحله انجام تایید دادگستری و امور خارجه توسط دارالترجمه ۳ تا ۴ روز کاری زمان می‌برد.

دانشجویان دانشگاه آزاد باید برای اخذ گواهی تحصیلی و مدارک دانشنامه به ستاد مرکزی دانشگاه آزاد مراجعه نمایند.

دانشجویان دانشگاه دولتی در رشته‌های علوم پایه باید برای تایید گواهی تحصیلی و مدارک دانشنامه خود به وزارت علوم مراجعه نمایند.

دانشجویان دانشگاه دولتی در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی نیز برای تایید گواهی تحصیلی و مدارک دانشنامه خود باید به وزارت بهداشت مراجعه نمایند.

فرزندان زیر ۱۸ سال اگر به تنهایی سفر میکنند، باید رضایت نامه محضری به همراه ترجمه انگلیسی ارائه دهند.

توجه داشته باشید که در صورت درخواست سفارت، حضور افراد بالای ۶ سال در محل سفارت ژاپن در تهران الزامی است.

خانم‌های خانه‌دار

ارائه اصل و ترجمه مدارک شغلی و مالی همسر

چک رمزدار یا ضمانت‌­نامه بانکی با مبلغ حداقل ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان در وجه آژانس مسافرتی (اگر با تور به این کشور سفر میکنید، مبلغ پس از بازگشت عودت داده میشود).

کپی مدارک باید روی برگ A4 و تنها در یک نسخه ارائه شود.

ارائه برنامه سفر به  ژاپن به همراه رزرو قطعی هتل و بلیط رفت و برگشت هواپیما

ویزای تجاری ژاپن

اصل گذرنامه با امضا به همراه پاسپورت‌های قبلی که حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ ورود داشته باشند. لازم بذکر است که برای هر نفر ارائه گذرنامه الزامی است. توجه داشته باشید که در صورت امکان گذرنامه قبلی خود را نیز به همراه داشته باشید تا روند صدور ویزای ژاپن شما راحت‌تر انجام شود.

تکمیل یک نسخه از فرم تقاضای ویزا

۶ قطعه عکس ۴.۵×۴.۵ رنگی با زمینه سفید

اصل و کپی شناسنامه از تمامی صفحات

دعوتنامه‌ای که شرکت ژاپنی برای شما صادر کرده است.

ضمانتنامه‌ای که شرکت ژاپنی برای شما صادر کرده است.

برنامه سفر شما که شرکت ژاپنی آن را صادر کرده است.

شرکت دعوت کننده باید حداقل یکی از مدارک زیر را ارائه دهد:

ثبت شرکت ژاپنی که حداقل سه ماه از تاریخ ثبت آن گذشته باشد.

کپی از جدیدترین تغییرات مربوط شرکت در KAISHA-SHIKI-HOU

مدرک مربوط به شرکت‌ها یا موسسات در ژاپن KAISHA-DANTAI- GAIYO-SETSUMEISHOU

ارائه جزوه و یا کاتالوگ

ارائه نامه ماموریت برای متقاضی اخذ ویزای ژاپن

کپی روزنامه رسمی شرکت ایرانی متقاضی روادید ژاپن

مدارک تجاری مابین شرکت ایرانی و شرکت دعوت کننده ژاپنی

جواز کسب

لازم بذکر است که ترجمه رسمی انگلیسی مدارک فارسی که حداکثر در ۳ ماه اخیر صادر شده باشند مورد نیاز است.

ویزای دیدار دوستان ژاپنی

اصل گذرنامه با امضا به همراه پاسپورت‌های قبلی که حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ ورود داشته باشند. لازم بذکر است که برای هر نفر ارائه گذرنامه الزامی است. توجه داشته باشید که در صورت امکان گذرنامه قبلی خود را نیز به همراه داشته باشید.

تکمیل یک نسخه از فرم تقاضای ویزا

۶ قطعه عکس ۴.۵×۴.۵ رنگی با زمینه سفید

اصل و کپی شناسنامه از تمامی صفحات

مدارکی دال بر اثبات دوستی طرفین مانند عکس، نامه یا…

ارائه برنامه سفر که باید توسط دوست ژاپنی شما آماده شده باشد.

ضمانتنامه برگه اقامت محلی ضامن JUMIN-HYO (چنانچه ضامن، فردی خارجی باشد، ارائه کپی از پشت و روی کارت ثبت اقامت به همراه کپی صفحه مشخصات، صفحه ویزا و اجازه ورود مجدد ضامت الزامی است).

ار متقاضی هزینه سفر را می‌پردازد ارائه کارکرد سه ماه اخیر حساب بانکی که زمان صدور گواهی باید حداکثر ۱ روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به سفارت الزامی است.

چنانچه مخارج سفر را دوست ژاپنی شما پرداخت خواهد کرد، ارائه یکی از مدارک زیر الزامی است:

گواهی رسمی مالیات که مبلغ دقیق در آن ذکر شده باشد KAZEI- SHOMEISHO

کپی از اظهارنامه تایید شده درآمد ضامن که شغل آزاد دارد KAKUTEI-SHINKOKUSHO-HIKAE

ارائه گواهی رسمی درآمد تایید شده توسط شهرداری SHOTOKU-SHOMEISHO

ارائه کارکرد حساب بانکی در سه ماه اخیر

دیدار با خویشاوندان در ژاپن

اصل گذرنامه با امضا به همراه پاسپورت‌های قبلی که حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ ورود داشته باشند تا ویزای ژاپن صادر شود. لازم بذکر است که برای هر نفر ارائه گذرنامه الزامی است. توجه داشته باشید که در صورت امکان گذرنامه قبلی خود را نیز به همراه داشته باشید.

تکمیل یک نسخه از فرم تقاضای ویزا

۶ قطعه عکس ۴.۵×۴.۵ رنگی با زمینه سفید

اصل و کپی شناسنامه از تمامی صفحات

ارسال دعوتنامه توسط ضامنی که در ژاپن زندگی میکند.

ارائه برنامه سفر که باید توسط خویشاوند شما آماده شده باشد.

مدارکی اثبات کننده متقاضی ویزا و ضامن مانند شناسنامه.

برگه اقامت محلی ضامن JUMIN-HYO

ضمانتنامه برگه اقامت محلی ضامن JUMIN-HYO (چنانچه ضامن، فردی خارجی باشد، ارائه کپی از پشت و روی کارت ثبت اقامت به همراه کپی صفحه مشخصات، صفحه ویزا و اجازه ورود مجدد ضامت الزامی است).

ار متقاضی هزینه سفر را می‌پردازد ارائه کارکرد سه ماه اخیر حساب بانکی که زمان صدور گواهی باید حداکثر ۱ روز قبل از تاریخ تحویل مدارک به سفارت الزامی است.

چنانچه مخارج سفر را دوست ژاپنی شما پرداخت خواهد کرد، ارائه یکی از مدارک زیر الزامی است:

گواهی رسمی مالیات که مبلغ دقیق در آن ذکر شده باشد KAZEI- SHOMEISHO

کپی از اظهارنامه تایید شده درآمد ضامن که شغل آزاد دارد KAKUTEI-SHINKOKUSHO-HIKAE

ارائه گواهی رسمی درآمد تایید شده توسط شهرداری SHOTOKU-SHOMEISHO

ارائه کارکرد حساب بانکی در سه ماه اخیر

شرکت در کنفرانس و مسابقات ورزشی و اخذ ویزای ژاپن

اصل گذرنامه با امضا به همراه پاسپورت‌های قبلی که حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ ورود داشته باشند. لازم بذکر است که برای هر نفر ارائه گذرنامه الزامی است. توجه داشته باشید که در صورت امکان گذرنامه قبلی خود را نیز به همراه داشته باشید.

تکمیل یک نسخه از فرم تقاضای ویزا

۶ قطعه عکس ۴.۵×۴.۵ رنگی با زمینه سفید

اصل و کپی شناسنامه از تمامی صفحات

ارائه دعوتنامه توسط سازمان ژاپنی

ضمانتنامه دعوتنامه توسط سازمان ژاپنی

برنامه سفر دعوتنامه توسط سازمان ژاپنی

ثبت شرکت ژاپنی که حداقل سه ماه از تاریخ ثبت آن گذشته باشد.

کپی از جدیدترین تغییرات مربوط شرکت در KAISHA-SHIKI-HOU

مدرک مربوط به شرکت‌ها یا موسسات در ژاپن KAISHA-DANTAI- GAIYO-SETSUMEISHOU

ارائه جزوه و یا کاتالوگ

ارائه نامه ماموریت برای متقاضی اخذ ویزای ژاپن

زمان و هزینه صدور ویزای ژاپن

معمولا برای بررسی مدارک و با احتساب روز ارائه، ۵ روز کاری زمان لازم است. باید به این نکته توجه داشته باشید که در برخی از موارد مدارک به بررسی بیشتر نیاز دارند که در این مواقع ممکن است ارائه مدارک اضافه، استعلام و یا مصاحبه الزامی باشد. به عنوان مثال فردی که فاقد صلاحیت ZAIRYU SHIKAKU NINTEI SHOUMEISHO است درخواست ویزا کرده و در این صورت این کار به چند هفته تا چند ماه زمان نیاز دارد.

نکات مربوط به اخذ ویزای ژاپن

  • کشور ژاپن برای درخواست ویزا به هیچ وجه مدارک را از طریق پست قبول نمیکند و در قبال گم شدن مدارک هیچ مسئولیتی را نمی‌پذیرد.
  • تمامی مدارکی که برای درخواست ویزا نیاز است باید همه اصل بوده و آن‌ها را در روز و ساعتی که تعیین می‌شود به متصدی امور ویزا تحویل دهید.
  • مدارک درخواست ویزا از طریق ایمیل یا فکس و موارد مشابه آن پذیرفته نمی‌شود به جز برخی موارد خاص که صرف نظر کردن از بعضی مدارک به دلایل انسانی توسط مقامات تشخیص داده شود.
  • تحویل دادن مدارک درخواست ویزا توسط خود شخص یا شخصی که نماینده آن است به طور مستقیم به سفارت الزامی است.

سوالات مربوط به اخذ ویزای ژاپن

سوال: من شخصی ایرانی هستم و با یک خانم ژاپنی ازدواج کرده‌ام. آیا برای دیدار با اقوام و سفرهای توریستی میتوانم در ابتدا در سفارت ژاپن در تهران تقاضای ویزای کوتاه مدت کنم و پس از آن در کشور ژاپن کارت صلاحیت دریافت کرده و نوع ویزا خود را به اقامت بلند (اقامت ژاپن) مدت تغییر دهم؟

جواب: طبق قانون تغییر ویزای کوتاه مدت به اقامت بلند مدت به هیج عنوان به واسطه کارت صلاحیت ZAIRYU SHIKAKU NINTEI SHOUMEISHO امکان پذیر نمی‌باشد. (بر طبق ماده ۲۰ قانون نظارت بر ورود و خروج و به رسمیت شناختن مهاجران در کشور) به همین دلیل اگر تصمیم دارید برای اقامت بلند مدت در کشور ژاپن اقدام کنید، نباید هیچگونه اقدامی برای ویزای کوتاه مدت انجام دهید.

اگر قصد دارید اقامت بلند مدت (بیشتر از ۳ ماه) در ژاپن داشته باشید، با توجه به دلیل اقامت شما، کارت صلاحیت صادره از اداره مهاجرت ژاپن را از اول دریافت کرده و آن را در سفارت ارئه داده و درخواست ویزای بلند مدت می‌کنید.

سوال: من یک تبعه افغان هستم و که هم اکنون در کشور ایران زندگی میکنم. آیا میتوانم در سفارت ژاپن در ایران برای دریافت ویزای توریستی درخواست دهم؟

جواب: اتباع خارجی (غیر ایرانی) اگر بطور قانونی در ایران اقامت بلند مدت داشته باشند می‎توانند با ارائه مدارک مورد نیاز درخواست ویزای مربوطه را بدهند اما اتباع خارجی که در ایران اقامت کوتاه مدت برای تجارت در ایران و یا بصورت توریستی دارند پذیرفته نمیشود.

سوال: من شخصی ایرانی هستم که اقامت کشور ژاپن را دارم. به دلیل اینکه گذرنامه‌ام در طول سفرم به ایران به اتمام رسیده است، گذرنامه جدید دریافت کردم. آیا میتوانم مهر تایید اقامت دائم و اجازه ورود مجدد خود را از گذرنامه قبلی‌ام به گذرنامه جدید در سفارت ژاپن در تهران انتقال دهم؟

جواب: انتقال مهر تایید اقامت دائم و اجازه ورود مجدد به گذرنامه جدید در سفارت ژاپن در تهران انجام نمی‌شود. به همین دلیل زمانی که به ژاپن بازگشتید حتما گذرنامه جدید و همچنین گذرنامه قدیم خود را به همراه داشته باشید و پس از اینکه به ژاپن رسیدید به نزدیک‌ترین اداره مهاجرت رفته و کارهای انتقال مهرهای گذرنامه قبلی را به گذرنامه جدید انجام دهید.

سوال: من دارای گذرنامه ایرانی هستم و در آن اجازه اقامت بلند مدت و مهر اجازه ورود مجدد به من داده شده است. متاسفانه گذرنامه خود را در سفر به ایران گم کردم. باید چه اقداماتی برای بازگشت به کشور ژاپن انجام دهم؟

جواب:

  • در ژاپن باید شخصی به عنوان نماینده شما باید از شهرداری مربوطه گواهی ثبت اقامت محلی شما (Toroku genpyo kisaijiko shomeisho) را درخواست کند.
  • پس از آن نماینده شما به نزدیک‌ترین اداره مهاجرت رفته و موقعیت پیش آمده را توضیح دهد تا در پشت گواهی ثبت اقامت محلی (Toroku genpyo kisaijiko shoumeisho) شما که قبلا آن را دریافت نموده اجازه ورود مجدد شما را بگیرد و آن را تایید کند.
  • سپس با ارسال گواهی ثبت اقامت محلی شما (Toroku genpyo kisaijiko shoumeisho) که در اداره مهاجرت ژاپن پشت نویسی شده است به کشور ایران، شما می‌توانید با در دست داشتن این گواهی به کشور ژاپن بازگردید.

سوال: من شخصی ایرانی هستم و ویزای کوتاه مدت را از سفارت کرده‌ام، اما گذرنامه‌ام قبل از سفر به ژاپن باطل خواهد شد. به همین دلیل اقدامات لازم را برای صدور گذرنامه جدید انجام داده‌ام، برای اینکه برچسب ویزا را به گذرنامه جدید انتقال دهم چه مراحلی را باید طی کنم؟

جواب: در صورتی که در گذرنامه قدیم ویزای کوتاه مدتی که صادر شده معتبر است، برای انتقال ویزا به گذرنامه جدید می‌توانید به سفارت رفته و کارهای مربوطه را انجام دهید.

سوال: من دارای اقامت بلند مدت کشور ژاپن هستم که بزودی در سفرم به ایران ویزای بلند مدت من باطل میشود. آیا می‌توانم برای تمدید آن به سفارت ژاپن در ایران مراجعه کنم؟

جواب: شما نمی‎توانید ویزای بلند مدت ژاپن خود را در ایران تمدید کنید و الزامی است قبل از اینکه اعتبار اقامت بلند مدتتان در ژاپن به پایان برسد به کشور ژاپن مراجعت کرده و در نزدیک ترین اداره مهاجرت به محل زندگی خود مدارک خود را تمدید کنید.

سوال: فقط یک صفحه خالی در گذرنامه‌ام موجود است، آیا امکان درخواست ویزای ژاپن برای من وجود دارد؟

پاسخ: علاوه بر صفحه‌ای برای چسباندن برچسب ویزا در صفحات مربوط به ویزا در گذرنامه، برای مهر ورود و خروج توسط مامورین اداره مهاجرت که در فرودگاه‌ها مستقر هستند صفحه دیگری نیز باید باشد که این امر ضروری است. پس اگر فقط یک صفحه خالی در گذرنامه شما وجود دارد، برای اضافه کردن برگه به گذرنامه خود میتوانید اقدام کنید البته اگر در ایران چنین سیستمی وجود داشته باشد. در صورت نبود چنین سیستمی نیز میتوانید گذرنامه جدید دریافت کرده و پس از آن برای دریافت ویزا اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

❤️ منتظر خبرهای خوب باشید