پل شفارود

پل شفارود

پل‌ها که بر رودخانه‌ها قد علم میکنند و بر آن‌ها غالب میشوند همواره یکی از جاذبه‌های گردشگری بودند که توسط مهندسان معمار بنا شده‌اند. پل شفارود که جا مانده از دوره قاجار در استان گیلان است یکی از همین نمونه‌هاست و متاسفانه چند وقتی است که زیر فشار روزگار توانش طاق شده و قسمتی از آن خراب شده است. با آسان بگرد همراه باشید تا به معرفی بیشتر این پل بپردازیم.

پل شفارود

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، پل شفارود بر روی رودخانه شفارود و در کنار جاده رضوانشهر به تالش و در دوره حکومت قاجاریان احداث گردیده است. سبک طراحی و ساخت این پل به گونه‌ای است که آن را از دیگر پل‌ها متمایز کرده است. معماری آن به گونه‌ای است که در طرفین طاق و بر روی پاکان آن، دو ستون نمای مخروطی شکل و در بدنه جانب شمال پل، دو طاق نما کار شده است و ضخامت طاق اصلی در پایین و بالا تقربا یک متر میباشد.

در نگاه اول شاید تصور کنید که در ساخت پل شفارود تالش از مصالح خاصی استفاده شده که اما اینطور نیست. متریال استفاده شده در این پل تنها آجر و ساروج میباشد و نحوه چیدمان آجرها نیز به صورت افقی بوده. همچنین لازم بذکر است که در حال حاضر بدلیل همجواری این پل با پل اصلی، شفارود متروک و تنها گذران عمر میکند.

پل شفارود

Search