ویزای تاجیکستان

اگر جسور هستید، به دنبال دیدن فرهنگ‌ها و آدم‌های جدید هستید، عاشق کوهنوردی هستید و به دنبال ماجراجویی میروید بدون شک تاجیکستان یکی از بهترین مقاصد گردشگری برای شماست. خوشبختانه ایرانیان برای دریافت ویزای تاجیکستان با مشکل خاصی روبرو نیستند و میتوان تنها با مراجعه به سفارت این کشور در تهران و ارائه مدارکی که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت، میتوان ویزای این کشور را دریافت نمود.

ویزای تاجیکستان

تاجیکستان کشوری است که پس از فروپاشی شوروی اعلام استقلال کرد و از نظر جغرافیایی در آسیای میانه قرار گرفته و از جنوب با افغانستان، از غرب با ازبکستان، از شمال با قرقیزستان و از شرق نیز با چین همسایه است. تاجیکستان به آبراهی راه ندارد که در گذشته راه ابریشم از آن عبور میکرده است. اقلیم‌های متعددی در تاجیکستان وجود دارد که دیدن هریک میتواند به خودی خود جذاب باشد.

حتما بخوانید: ویزای ترکمنستان

رشته کوه‌های بلند، طویل و زیبای آن هر کوهنوردی را مجذوب خود میکند تا برای یکبار هم که شده از آن بالا بروند. دره‌های زیبا، سرزمین‌هایی با وضع اقلیمی معتدل و همچنین کشتزارهای پنبه، تاکستان‌ها، باغات و بیابان‌هایی با کوه‌های بلند که سرمای آن‌ها کم از سیبری ندارد میتواند شما را از سفر به تاجیکستان خوشنود کند.

ویزای تاجیکستان

شاید تصور کنید که برای اخذ ویزای تاجیکستان باید کلی زمان بگذارید یا مدارک زیادی را به سفارت تاجیکستان در تهران ارائه نمایید که باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. بگذارید مسئله را اینگونه برایتان بازگو کنم: تعدای کشور مشخص شده که شهروندان ایرانی میتوانند بدون دریافت ویزا یا ویزا در مبدا به آن‌ها سفر کنند (مانند ترکیه، گرجستان، مالدیو و…) اما در این میان کشورهایی وجود دارند با اینکه برای سفر به آن‌ها باید ویزا دریافت کنید اما مراحل صدور ویزا بسیار آسان بوده و مدارک خاصی از شما درخواست نمیشود و براحتی میتوانید آن را دریافت نمایید (مانند روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و…).

انوای ویزای تاجیکستان

در ادامه به معرفی کامل انواع ویزای تاجیکستان برای مسافران این کشور به طور مفصل پرداخته‌ایم:

ویزای دیپلماتیک (Д):

  • روسای دولت‌های کشورهای خارجی
  • اعضای هیات‌های نمایندگی رسمی خارجی
  • کارگزاران دیپلماتیک، نمایندگان دیپلماتیک و کارمندان کنسولی تشکیلات کنسولگری
  • کارمندان ادارات سیاست خارجی، دیپلماتیک خارجی و پیام رسان‌های کنسولی
  • نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی، که وضعیت دیپلماتیک آن مورد تایید جمهوری تاجیکستان می‌باشد
  • برای بازرسانی که در حال انجام بازرسی در قلمرو جمهوری تاجیکستان هستند، مطابق با قراردادهای بین‌المللی که جمهوری تاجیکستان عضوی از آنها محسوب میگردد.
  • اعضای خانواده‌هایی که دارای گذرنامه‌های دیپلماتیک هستند.

ویزای رسمی بازرگانی (Х):

  • برای اعضای نمایندگان رسمی خارجی
  • برای مدیران فنی و سرپرست کارمندان مربوط به نمایندگی‌های دیپلماتیک
  • برای کارمندان کنسولگری و کارگران سرپرست موسسات کنسولگری ایالت خارجی
  • برای کارکنان سازمان‌های بین‌المللی در جمهوری تاجیکستان
  • برای اشخاص حامل پست دیپلماتیک در فقدان گذرنامه دیپلماتیک
  • برای کنسولگری محترم خارج از جمهوری کشور تاجیکستان
  • برای شهروندان خارجی که در حال مسافرت به جمهوری تاجیکستان با امور خدمات به نیابت از طرف وزیران و دپارتمان‌های ایالات خارجی، نیازی نیست که به آنها گذرنامه‌ای نشان داده شود.
  • برای اعضای خانواده اشخاصی که در فهرست بالا آمده‌اند.

ویزاهای سرمایه گذاری از نوع (C):

  • برای روسای شرکت‌های خارجی سرشناس، بنگاه‌ها و شرکت‌هایی که قصد مسافرت به تاجیکستان را دارند و نیز در جمهوری تاجیکستان اقامت دارند که واقعا در سرمایه گذاری اقتصادی تاجیکستان مشارکت داشته باشند.
  • برای نمایندگان بخشی از مدیریت بنگاه‌های بزرگ خارجی و شرکت‌ها که در حال کار در بازار تاجیکستان می‌باشند و طرح‌های عملی در مورد توسعه‌های پروژه‌های بازرگانی در جریان دارند.
  • برای اعضای خانواده اشخاصی که در فهرست بالا آمده‌اند.
حتما بخوانید:  جاذبه های گوا
حتما بخوانید:  جاذبه های گوا

ویزاهای بازرگانی از نوع (К):

  • برای شهروندان خارجی که قصد رفتن به تاجیکستان را دارند یا در جمهوری تاجیکستان با اهداف بازرگانی اقامت دارند (مشارکت کنندگان در مذاکرات بازرگانی، در جلسات، هم نشست، مجامع، کنفرانس‌ها، مناقصات، نتیجه قراردادها، سرمایه گذاری مشترک، مطالعه بازار تاجیک، مشارکت در حراج‌ها، ارائه‌ها و نمایشگاه‌ها، ترجمه مشاورین و خدمات حسابرسی و مواردی از این قبیل)

ویزاهای کاری (M):

  • برای شهروندان خارجی که قصد رفتن به جمهوری تاجیکستان برای کار را دارند شامل مطابق با قراردادها و توافق‌های بین المللی.
  • برای اعضای خانواده‌های افرادی که در سطر بالا به آن اشاره شده‌اند.

ویزاهای گردشگری (T):

  • برای شهروندان خارجی در حال مسافرت به جمهوری تاجیکستان به عنوان گردشگری یا گروه شهروندان خارجی که قصد عزیمت به تاجیکستان به هدف گردشگری توسط گروه گردشگری سازمان یافته را دارند.

ویزاهای تحصیلی دانشجویی (O-1):

  • برای شهروندان خارجی که قصد مطالعه در موسسات آموزشی جمهوری تاجیکستان را دارند.
  • برای دانش آموختگان
  • برای اشخاصی که در حال کار با درجه دکترا می‌باشند.

ویزاهای تحصیلی (O-2):

  • برای شهروندان خارجی که قصد عزیمت به تاجیکستان را دارند یا در جمهوری تاجیکستان به قصد تحصیل در مورد یک عملیات یا تعلیم آموزشی سفر میکنند.
  • برای اشخاصی که قصد عزیمت به تاجیکستان جهت ورود به موسسات آموزشی جمهوری تاجیکستان را دارند.
  • برای اشخاصی که قصد عزیمت به تاجیکستان برای حضور موقت در دوره‌های موقت یادگیری زبان را دارند.
  • برای اعضای خانواده اشخاصی که در فهرست بالا آمده‌اند.

ویزاهای منطقه اقتصادی آزاد (МОИ):

  • برای شهروندان خارجی سرمایه گذار که قصد عزیمت به تاجیکستان برای شناسایی کارگر و فعالیت تجاری در قلمرو مناطق اقتصادی آزاد را دارند.

ویزاهای اختصاصی (XC):

  • برای شهروندان خارجی که قصد عزیمت به جمهوری تاجیکستان جهت ملاقات با خویشاوندان و دوستان خود را دارند.
  • برای شهروندان خارجی که قصد عزیمت به جمهوری تاجیکستان به جهت مرخصی برای درمان یا اهداف دیگر خاص را دارند.

ویزاهای رانندگی (H):

  • برای رانندگان خودروهای حمل و نقل بار و مسافران

ویزاهایی خلبانی (Л):

  • برای خلبانان، هدایت‌گران، مهندسین، خدمه‌ها و نیز اعضای دیگر خدمه‌های هواپیمایی

ویزاهای مهاجرت (ИД):

  • برای افراد خارجی که به تاجیکستان برای اقامت ثابت سفر میکنند تا زمانی که پذیرش مجوز اقامت را اخذ نمایند.

ویزاهای رسانه‌های گروهی (Ж):

  • برای کاربران خبرگزاری
  • برای خبرنگاران و دیگر کارکنان رسانه‌های گروهی خارجی
  • برای اعضای خانواده‌هایی که در بالا به آن اشاره شده است.

ویزاهای شهروندی همسر (XIII):

  1. برای اشخاصی که با شهروندان جمهوری تاجیکستان ازدواج کرده‌اند و نیز برای بچه‌ها یا بچه‌هایی که توسط آنها پذیرفته شوند.

ویزاهایی برای ورزشکاران و گروه‌های خلاق (BX):

  • برای شهروندان خارجی که در حال آمدن به تاجیکستان برای رقابت‌های بین المللی، تعلیمات، عملیات فرهنگی و تمرین نمایش هستند.
  • برای اعضای خانواده‌های اشخاص ذکر شده در سطر بالا

ویزاهای ماموریتی (ТД):

  • برای اشخاص یا کارکنان خارجی سازمان‌های مذهبی که در حال انجام یا تمایل به انجام فعالیت در جمهوری تاجیکستان هستند.

ویزاهای بشردوستانه (Б):

  • برای شهروندان خارجی که قصد آمدن به تاجیکستان با هدف تحویل یا حمل بار کمک‌های بشردوستانه را دارند.

ویزاهایی برای فعالیت‌های بازرگانی (ТИ):

  • برای شهروندان خارجی که در ارتباط با فعالیت‌های بازرگانی قصد سفر به تاجیکستان را دارند.

اعتبار روادید تاجیکستان

بسته به نوع ویزا و قصد سفر شما به تاجیکستان، سفارت این کشور در تهران این اجازه را میدهد تا در مدت زمان‌های ذکر شده در این کشور اقامت داشته باشید.

حتما بخوانید:  راهنما و شرایط تحصیل در اوکراین
حتما بخوانید:  راهنما و شرایط تحصیل در اوکراین

ویزای گردشگری (T): به مدت ۳۰ و کمتر از ۴۵ روز.

شهروندان خارجی که با ویزای گردشگری وارد کشور میشوند باید تاجیکستان را قبل از انقضای تاریخ انقضای ویزا ترک نمایند. این نوع ویزا قابل تمدید یا جایگزینی با دیگر انواع ویزا نخواهد بود.

ویزای تحصیلات دانشگاهی (O-1): این نوع ویزا تنها توسط اداره کنسولی وزارت امور خارجه تاجیکستان صادر میگردد.

ویزای آموزشی (O-2): به مدت کمتر از ۹ ماه و این نوع ویزا قابل تمدید یا جایگزینی با دیگر انواع ویزا نمیباشد.

ویزای کار (M): به مدت کمتر از ۳ ماه و این نوع ویزا بر مبنای مجوز کار که توسط خدمات مهاجرتی وزارت امور داخلی جمهوری تاجیکستان اعطا میگردد تمدید خواهند شد.

ویزای منطقه آزاد تجاری (МОИ): به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن.

ویزای شخصی (XC): به مدت کمتر از ۳ ماه.

ویزای رانندگان (H): به مدت کمتر از اعتبار گواهینامه‌ای که توسط وزارت حمل و نقل و ارتباطات جمهوری تاجیکستان به وی اعطا کرده است.

ویزای فعالیت‌های تجاری (ТИ): به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان

ویزای سرمایه گذاری (C): به مدت کمتر از ۲ سال

ویزای کسب و کار (К): برای تاریخ‌های درخواست شده، به مدت کمتر از ۱ سال با یک بار تمدید پس از آن

ویزای دیپلماتیک (Д): به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان

ویزای رسمی کسب و کار (X): برای تاریخ‌های درخواست شده، به مدت کمتر از ۱ سال

ویزای مهاجرین (ИД): به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان

ویزای رسانه‌های جمعی (Ж): به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان

ویزای همسر شهروند تاجیکستانی (ХШ): به مدت کمتر از ۳ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان

ویزای ورزشکاران و گروه‌های خلاق (ВХ): به مدت دوره انجام فعالیت‌ها

ویزای مذهبی (ТД): به مدت کمتر از ۴ ماه با یک بار تمدید پس از آن در تاجیکستان

ویزای بشر دوستانه (Б): به مدت لازم برای تحویل محموله بشر دوستانه

سفارت تاجیکستان در ایران

آدرس: تهران- ضلع شمالی کاخ نیاوران- خیابان شهید زینعلی- کوچه سوم- پلاک ۱۰

تلفن: ۲۲۸۳۴۶۵۰-۰۲۱ – ۲۲۲۹۹۵۸۴-۰۲۱

فکس: ۲۲۸۰۹۲۹۹-۰۲۱

ایمیل: tajemb.ir@gmail.comtajemb.ir@yahoo.comtajemb.ir@list.ru

سایت سفارت: tajembiran.tj

روند دریافت ویزای تاجیکستان برای شهروندان ایرانی

خوشبختانه از سال ۲۰۰۶ کشور تاجیکستان، ایران را در لیست کشورهایی قرار داده که شهروندان آن حق اخذ ویزا به صورت تسهیل شده را دارند. از این رو شما میتوانید ویزای تاجیکستان را به صورت الکترونیکی یا با مراجعه به سفارت این کشور در تهران به راحتی دریافت نمایید.

ویزای الکترونیکی تاجیکستان

اخذ ویزای الکترونیکی تاجیکستان از ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ و از سایت evisa.tj میسر شده است. که با توجه به لیست قرار گرفته در سایت سفارت تاجیکستان در ایران، این ۸۰ کشور میتوانند ویزای خود را به صورت الکترونیکی دریافت نمایند.

مشترک المنافع استرالیا، جمهوری اتریش، جمهوری دموکراتیک مردمی الجزایر، جمهوری عربی مصر، جمهوری آرژانتین، جمهوری بلغارستان، قلمرو دوک لوکزامبورگ، جمهوری مجارستان، جمهوری سوسیالیستی ویتنام، برونئی – دارالسلام، جمهوری یونان، جمهوری خلق چین، ایرلند، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری ایسلند، جمهوری ایتالیا، کانادا، دولت قطر، جمهوری قبرس، جمهوری استونیا، دولت ژاپن، پادشاهی بحرین، پادشاهی بلژیک، پادشاهی هاشمی اردن، سلطنت دانمارک، پادشاهی اسپانیا، پادشاهی موراکو، سلطنت هلند، پادشاهی نروژ، پادشاهی عربستان سعودی، سلطنت سوئد، دولت کویت، جمهوری لتونی، لیبی، جمهوری لیتوانی، جمهوری لبنان، مالزی، جمهوری مالتا، مکزیک، نیوزلند، امارات متحده عربستان، سلطنت عمان، جمهوری لهستان، جمهوری جمهوری پرتغال، جمهوری کره (کره جنوبی)، جمهوری اندونزی، جمهوری کرواسی، رومانی، جمهوری سنگاپور، جمهوری عربی سوریه، جمهوری اسلواکی، جمهوری اسلوانی، پادشاهی برتانیای کبیر و ایرلند شمالی، ایالات متحده آمریکا، پادشاهی تایلند، جمهوری ترکیه، جمهوری تونس، جمهوری فدرال برزیل، جمهوری فدرال آلمان، جمهوری فیلیپین، جمهوری فندلاند، جمهوری فرانسه، جمهوری چک، سوئیس، جمهوری آفریقای جنوبی، جمهوری اسلامی پاکستان (برای ویزاهای دیپلماتیک و خدمت)، جمهوری هندوستان (برای ویزاهای دیپلماتیک و خدمت)، جمهوری یمن، ترکمنستان، جمهوری بلیواری ونزوئلا، جمهوری ازبکستان (برای ویزاهای دیپلماتیک، خدمت، سرمایه گذاری، منطقه آزاد اقتصادی، رانندگی و ورزشی و فرهنگی)، آندورا، دولت شهر واتیکان، لیختن اشتاین، موناکو، جمهوری کوبا، جمهوری چیلی، مغولستان و جمهوری سنگال.

حتما بخوانید:  ایرانیان در فرودگاه صربستان هیچ مشکلی نداشتند
حتما بخوانید:  ایرانیان در فرودگاه صربستان هیچ مشکلی نداشتند

آیا تاجیکستان ویزا میخواهد

اخذ حضوری ویزای تاجیکستان در سفارت این کشور در تهران

چنانچه قصد اخذ ویزای تاجیکستان به منظور گردشگری دارید میتوانید براحتی و تنها با پرکردن فرم و ارائه مدارک خواسته شده آن را دریافت نمایید. البته چنانچه قصد دارید تا با صورت تورهای مسافرتی به تاجیکستان سفر کنید نیازی به ارائه مدارک نیز نمیباشد و تنها کامل کردن فرم کافی است اما اگر قصد اخذ ویزا به صورت انفرادی دارید باید برخی مدرک که در پایین به آن‌ها پرداخته‌ایم را ارائه دهید.

* ویزاهای گردشگری که مهلت آن کمتر از ۳۰ روز است نیاز به ثبت در OVIR ندارند. (OVIR اداره‌ای برای ثبت نام اتباع خارجی در تاجیکستان است که اگر به قصد گردشگری به این کشور سفر میکنید و اقامت شما بیش از ۳۰ روز طول نمیکشد نیازی به ثبت در آن ندارید. چنانچه برای قصد دارید تا بیش از این زمان در تاجیکستان بمانید باید مدارکی مانند: یک قطعه عکس در سایز پاسپورتی، آدرس اقامت شما در تاجیکستان (آدرس هتل یا خانه) هزینه ثبت نام را ارائه دهید).

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تاجیکستان

  • گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار از تاریخ خروج که حداقل ۲ صفحه خالی در آن وجود داشته باشد + کپی از صفحه اول.
  • تکمیل فرم درخواست ویزا در ۲ نسخه (دانلود فرم)

در پایان تکمیل فرم اطمینان حاصل کنید که تاریخ ورود و خروج خود به تاجیکستان را به صورت دقیق وارد کرده‌اید.

  • دو قطعه عکس ۴×۶ که به تازگی گرفته شده باشد و با تصویر فعلی متقاضی همخوانی داشته باشد.
  • معرفی نامه از محل کار یا آژانس هواپیمایی.
  • ارائه دعوتنامه از وزارت امور خارجه تاجیکستان یا وزارت امور داخلی (مخصوص کسانی که به طور مشخص از طرف ارگان یا شرکتی به تاجیکستان دعوت میشوند).
  • برای افراد زیر ۱۶ سال، والدین باید نامه‌ای را به سفارت تاجیکستان ارائه دهند که به مهر و امضای دفتر اسناد رسمی رسیده باشد و در آن ذکر شده که کودکان همراه با والدین خواهد بود.
  • سفارت میتواند درخواست مدارک بیشتری نماید.

هزینه و مدت زمان صدور ویزای تاجیکستان

هزینه صدور روادید تاجیکستان برای شهرندان جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر میباشد:

به مدت تا ۱ ماه ۲۰ یورو
به مدت تا ۴۵ روز ۳۰ یورو
به مدت تا ۲ ماه ۳۵ یورو
به مدت تا ۳ ماه ۴۰ یورو
به مدت تا ۶ ماه ۷۵ یورو
به مدت تا ۹ ماه ۱۰۰ یورو
به مدت تا ۱ سال ۱۲۵ یورو
ویزای ترانزیتی ۱۰ یورو

مدت زمان صدور ویزای تاجیکستان از نوع گردشگری به صورت عادی ۵ روز کاری و فوری ۲ روز کاری زمان نیاز خواهد داشت.

دسته‌بندی‌ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه ثبت شده