سایت باچرخ

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری

|

آلمان همواره کشوری پویا با اقتصادی روبه‌رشد بوده که همیشه بهترین کشور برای سرمایه‌گذاری در اروپا محسوب می‌شده است. به همین خاطر بسیاری آلمان را بهترین کشور برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری می‌دانند. اما بهترین راه سرمایه گذاری در آلمان چیست و یک سرمایه‌گذار باید چه هزینه‌هایی را برای اخذ اقامت دائم آلمان پرداخت کند؟ آن روشی که نیاز به حداقل سرمایه داشته باشد و سرمایه‌تان را تضمین کند و در نهایت شما و خانواده‌تان را به اقامت دائم آلمان برساند بهترین است.

به طبع سوالاتی در ذهن دارید که چطور باید سرمایه‌گذاری کنید و اصلا از کجا شروع کنید. هر سرمایه‌گذاری اصول و انواع مخصوص خود را دارد که با توجه به تنوع آن‌ها در کشوری مانند آلمان، دست شما باز است تا از بهترین راه به اقامت این کشور دست پیدا کنید. اما باید از کجا شروع کرد؟

سرمایه گذاری در آلمان

چرا سرمایه گذاری در آلمان؟

بر اساس آمار و مطالعات منتشر شده توسط اداره اتاق بازرگانی آمریکا، حدود ۷۳% از شرکت‌های مورد مطالعه، آلمان را به عنوان اولین مقصد سرمایه‌گذاری خود در اروپا انتخاب کرده‌اند که این نشان از اقتصاد پویا و قوی این کشور دارد.

در مطالعه Ernst & Young از بیش از ۸۰۰ مدیر بین‌المللی و ۲۰۱ شرکت پیرامون سرمایه گذاری در آلمان و فعالیت در این کشور سوال شد.

در این مطالعه مشخص شد که آلمان بیش از هر کشور دیگری در اروپا توانست امتیازات را از آن خود کند که مهترین آن‌ها زیربنا (مخابرات و حمل و نقل) صلاحیت نیروی کار و محیط اجتماعی است. از طرفی ۵۶% شرکت‌ها بر این باور بودند که آلمان حتی در سال‌های رکود همچنان به رشد اقتصادی خود ادامه داد.

چرا سرمایه گذاری در آلمان

بر اساس اعلام بانک مرکزی آلمان در سال ۲۰۱۱ حدود ۵۷% (۳۱۳ میلیارد یورو) از کل سهام سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی توسط شرکت‌های بین‌المللی از طریق کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ۹% آن نیز توسط سایر کشورها صورت گرفته است که نشان دهنده تمایل خود اروپایی‌ها برای سرمایه‌گذاری در اروپا است.

حتما بخوانید:  پاسپورت دومینیکا؛ آزادانه و بدون محدودیت سفر کنید!
حتما بخوانید:  پاسپورت دومینیکا؛ آزادانه و بدون محدودیت سفر کنید!

در این مقاله قصد داریم تا بررسی موضوعات زیر بپردازیم.

  • اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چگونه ممکن است؟
  • بررسی روش‌های اخذ اقامت آلمان با سرمایه گذاری
  • اقامت آلمان از طریق خرید ملک
  • مراحل دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری
  • اعطای اقامت به خانواده نیز امکانپذیر است؟
  • اخذ پاسپورت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری؟
  • معایب گرفتن اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری
  • شرایط تمدید اقامت موقت
  • بررسی مدارک موردنیاز

اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

طبق قوانین، سرمایه‌گذاری در آلمان برای اتباع خارجی آزاد می‌باشد که با توجه به آن فرد سرمایه‌گذار برای مدیریت کسب و کار خود می‌تواند نسبت به اخذ اقامت اقدام کند. در حال حاضر بسیاری از افراد ساکن خارج از اتحادیه اروپا برای دریافت اقامت آلمان از همین روش استفاده می‌کنند.

انواع سرمایه گذاری در آلمان

  • فعالیت حرفه‌ای فردی مانند راه‌اندازی رستوران
  • تاسیس شرکت مدنی حداقل ۲ نفر
  • ثبت شرکت‌های شخصی (تضامنی)
  • تاسیس شرکت با مسئولیت محدودیت
  • ثبت شرکت سهامی
  • تاسیس شعبه‌ای از شرکت خود در آلمان
  • دفتر نمایندگی
  • شعبه مستقل
  • شعبه وابسته مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا یا کارگاه

بررسی روش‌های سرمایه گذاری آلمان

راه‌اندازی یک کسب و کار بر اساس فعالیت‌های حرفه‌ای فردی مانند رستوران: چنانچه قصد دارید تا شغلی را بر اساس فعالیت حرفه‌ای خود مانند رستوان، فروشگاه مواد غذایی، پوشاک و… را در آلمان راه‌اندازی نمایید و در این خصوص سرمایه‌گذاری انجام دهید می‌توانید بدون ثبت شرکت و تنها با دریافت مجوزات صنفی مربوط، کسب و کار خود را راه‌اندازی نمایید.

  1. ثبت شرکت با مسئولیت محدود: این نوع سرمایه‌گذاری به عنوان متداول‌ترین و ساده‌ترین روش سرمایه گذاری در آلمان است که به صورت تک نفره نیز قابل ثبت است. برای ثبت این شرکت حداقل ۲۵۰۰۰ یورو به همراه مدارک شخصی مورد نیاز است.
  2. شرکت تضامنی: این شرکت نیز بسیار شبیه به مسئولیت محدود است با این تفاوت که اعتبار، مسئولیت شرکت و سهامداران با آن متفاوت است.
  3. دفتر نمایندگی یا شعبه: چنانچه شما شرکتی بزرگ در ایران یا کشور دیگری دارید مانند کارخانجات تولیدی، می‌توانید نسبت به تاسیس شعبه در آلمان اقدام نمایید.
  4. حداقل سرمایه‌گذاری در آلمان برای آنکه به اقامت منجر شود ۲۵۰۰۰ یورو می‌باشد. غیر از حداقل سرمایه ذکر شده، باید مخارجی مانند اجاره دفتر، حقوق ۱۲ ماه خودتان به عنوان مدیر شرکت، حقوق کارکنان (در صورت استخدام) و سایر هزینه‌ها را نیز در نظر بگبرید.
حتما بخوانید:  ویزای ترکمنستان
حتما بخوانید:  ویزای ترکمنستان

اخذ اقامت آلمان از طریق خرید ملک

یکی دیگر از روش‌های موجود برای اخذ اقامت آلمان خرید ملک در این کشور است. خرید ملک در این کشور نیازی به نماینده یا وکیل نیست اما با توجه به نوسانات قیمت و مراحل پیچیده که در پیش خواهید داشت قطعا به یک وکیل نیاز پیدا خواهید کرد.

اقامت آلمان از طریق خرید ملک

مراحل دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

آسان بگرد توصیه می‌کند تا مراحل فرآیند سرمایه‌گذاری یا ثبت شرکت را از طریق وکلای مورد اعتماد پیش ببرید اما در کل روال کار بدین گونه است که مدارک‌تان باید ترجمه رسمی شوند و سپس به تایید سفارت آلمان برسند، سپس به آلمان فرستاده می‌شود تا پس از تایید طرح توجیهی در اداره ثبت شرکت‌ها در ایالت مدنظرتان در آلمان،اجازه فعالیت اقتصادی صادر گردد، در نهایت مدارک لازم به ایران فرستاده شده و باید درخواست خود را به سفارت آلمان در تهران ارسال کنید.

در انواع سرمایه‌گذاری در آلمان، به تمامی افراد تحت تکلف‌تان شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال اقامت تعلق خواهد گرفت.

سرمایه گذاری در آلمان و اخذ تابعیت و پاسپورت

چنانچه شرکت شما سه سال موفق باشد و منطبق بر طرح ارائه شده پیش برود و از طرفی چشم‌انداز قابل قبولی داشته و تمامی پرداخت‌های قانونی از جمله بیمه، مالیات و… به موقع پرداخت شده باشد، آن وقت می‌توانید درخواست تابعیت و پاسپورت داشته باشید.

مزایای دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

  • مدت زمان کوتاه پروسه دریافت اقامت
  • نیازی به داشتن مدرک زبان نیست
  • امکان راه‌اندازی کسب و کار در یکی از مطمئن‌ترین کشورهای جهان از نظر اقتصادی
  • امکان زندگی در آلمان و کل کشورهای عضو اتحادیه شینگن
  • داشتن حقوقی مانند شهروندان اروپا
  • برای راه‌اندازی کسب و کار نیازی به ثبت شرکت نیست
حتما بخوانید:  ویزای استونی؛ شینگنی ناآشنا برای ایرانیان
حتما بخوانید:  ویزای استونی؛ شینگنی ناآشنا برای ایرانیان

محدودیت‌ها و معایب ثبت شرکت در آلمان

  • هزینه نسبتا بالای مهاجرت و دریافت اقامت
  • هزینه بالای تمدید و مالیات سالانه
  • اثبات و ارائه مدارک مربوط به فعالیت اقتصادی در آلمان
  • مبلغ بالای سرمایه‌گذاری اولیه
  • در روش تاسیس نمایندگی هر شرکتی مجاز به ثبت شعبه در آلمان نمی‌باشد.

حداقل سرمایه گذاری در آلمان

تمدید اقامت

تمدید اقامت‌تان در آلمان زمانی انجام خواهد شد که مالیات سالانه خود را پرداخت کرده باشید، کسب و کارتان به سود رسیده باشد و احراز توان پرداخت حقوق و بیمه یک سال آینده را نیز انجام داده باشید.

مدارک مورد نیاز برای سرمایه گذاری در آلمان

  • ارائه مدارک شناسایی متقاضی
  • مدارکی که نشان دهد سرمایه کافی را برای راه‌اندازی کسب و کار دارید.
  • اخذ مجوز کسب و کار (برای روش راه‌اندازی کسب و کار)
  • مدارک مربوط به شرکت فعال در ایران با سابقه فعالیت معتبر حداقل یک سال (برای روش ثبت شرکت و یا تاسیس دفتر نمایندگی)

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *