گنبد مینا

گنبد مینا

رصدخانه گنبد مینا تهران که در حال حاضر در پارک آب و آتش قرار گرفته است در سال ۱۳۸۷ تنها یک ایده بود که یک سال بعد یعنی ۱۳۸۸ این ایده جامه عمل به خود پوشاند و کار ساخت آن آغاز شد و کامل شدن آن تا شهریورماه ۱۳۹۳ به طول انجامید. بنای رصدخانه گنبد مینا آب و آتش وسعتی برابر ۱۸۰۰ متر مربع را داراست که شامل یک سالن نمایش شیب دار است که ۱۵۰ صندلی را در خود جای داده است. در کنار این‌ها پرده نمایش گنبدی با قطر ۱۸ متر نیز با استفاده از سیستم‌های نمایش دیجیتالی با موضوعات شیمی، فیزیک و زمین شناسی در گنبد مینا جای داده شده است.

گنبد مینا تهران

چه حس خوبیه تا هرچند کوتاه از هیاهوی شهر دور شوید و برای دقایقی به این آسمان پر زرق و برق خیره شوید. برای چند لحظه هم که شده از زیبایی‌هایی که خداوند به صورت رایگان به ما داده استفاده کنیم. پیشنهاد ما به شما گنبد مینا در پارک و آب و آتش است. غرق در غبار اطراف سیاره مشتری شوید و یا به سرخی مریخ نزدیک و نزدیک‌تر شوید. صور فلکی رو از نزدیک ببینید و به دب اکبر، اصغر و ستاره سهیل چشمکی بزنید. در اطراف اورانوس گشتی بزنید و پا روی خاک ماه بگذارید!

‏سفر به آسمان، آرزوی دیرینه انسان بود که تاکنون شمار کمی از انسان ها توانستند به خارج از فضای زمین سفر کنند. اما بازسازی فضای کهکشان و رفتار ستاره‌ها و اجرام آسمانی با توجه به دستاوردهای علمی دانشمندان از گذشته تاکنون، سبب شد که این فضای بی‌نظیر و به ظاهر غیرقابل دسترس، مانند یک سفر رویایی در اختیار انسان ها قرار بگیرد. گنبد مینا یکی از همین بناهایی است که این امکان را برای ما فراهم کرده است.

رصدخانه گنبد مینا آب و آتش

آسمان نما که آن را با نام پلانتاریوم می‌شناسند فضایی است که برای آدم‌های کنجکاو تعبیه شده است. برای کسانی که میخواهند از زمین به فضا بروند و دقایقی را در فضا گشت بزنند، در حالی که به صندلی خود چسبیده‌اند. لقب بزرگترین آسمان نمای ایران را هم اکنون گنبد مینا برای خود میداند که همان تداعی کننده آسمان است و در آثار شاعران ایرانی از آن بسیار یاد شده است. اگر تهرانی هستید و در چندماه اخیر از بزرگراه همت تردد کرده باشید ناممکن است که این نیم کره بزرگ آبی رنگ را ندیده باشید، همان چیزی که شما را به فضا میفرستد ?

گنبد مینا تهران از سه بخش اصلی تشکیل شده است که نمایشگاه و گالری علوم، سالن سینما و رینگ‌های تاسیساتی اجزای تشکیل دهنده آن می‌باشند که فضای نمایشگاه‌های علوم به عنوان یک کمربند عملکردی پیرامون گنبد مینا به کار برده میشود. جالب است بدانید که نمایشگاه علوم به صورت دوره‌ای در هر دوره از فعالیت به نمایش ادوات و وسایل عملکردی مرتبط با موضوعات علمی اعم از نجوم، ریاضیات و… میپردازد.

رصدخانه مینا بوستان آب و آتش

بنای VIP گنبد مینا در زیرزمین و در سمت ورودی جنوبی آن واقع شده است که شامل فضاهای اداری و سالن‌های کنفرانس در نقش یک فضای مکمل به ایفای نقش می‌پردازد. در حالت عادی شما امکان بازدید و استفاده از این بنا را ندارید، چراکه این مکان تنها برای برگزاری گردهمایی مختلف علمی در فضایی مجهز بنا شده است.

از این بناها بیرون بیآییم و کمی استراحت کنیم، نظرتان چیست؟ ☺️ در کنار رصد خانه مینا تهران سکوهایی قرار دارد که به شما این امکان را میدهد تا بر روی سیاره مشتری یا زحل قهوه بخورید ☕ شوخی کردم، جدی نگیرید. بعد از اینکه حسابی در فضا گشت زدید وقت آن رسیده تا بر روی سکوهای کنار این مجموعه بنشینید و قهوه یا چای بنوشید. بعد از سفر چند میلیون کیلومتری میچسبه!!

گنبد مینا

رصدخانه گنبد مینا

گنبد مینا آب و آتش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search