روستای کوات

روستای کوات

روستای کوات در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شهر ساری واقع شده است و نزدیک به ۷۴ خانوار در آن زندگی می‌کنند. برای رسیدن به این رستای ۲۵۰۰ ساله باید در جاده ساری – کیاسر از شهر تاریخی کیاسر عبور کنیم و به منطقه پشتکوه برسیم. روستای کوات در ۱۳ کیلومتری چشمه معروف سورت قرار دارد. با آسان بگرد همراه باشید تا به معرفی بیشتر روستای کوات بپردازیم.

روستای کوات

این روستا به عنوان قدیمی‌ترین روستای مازندان شناخته میشود، اما متاسفانه جزو مناطق محروم ایران نیز محسوب می‌شود و فاقد کمترین امکانات مثل جاده آسفالت است. همین کمبود امکانات و میل به پیشرفت، جوانان را راهی شهر‌ها کرده است. جوانانی که به مدارج تحصیلی بالا رسیده‌اند و سبب افتخار اهالی این روستا شده‌اند.

این روستا سرشار از فرهنگ غنی است و نجابت مردمان آن سال‌ها است که زبانزد همگان بوده است. شاید وجود تاریخ کهن و باورهای مذهبی ریشه چنین فرهنگ غنی باشد.

نام روستا

از داستان‌هایی که برای نام‌گذاری این روستا نقل شده است، در کتاب تاریخ مازندان اشاره شده است. شیخ سیف الله یساری در صفحه ۱۳ این کتاب می‌گوید:

کیوس پسر قباد است. قباد نیز معرب گوات است. در دوره پادشاهی فیروز پدر خود، چندی حکومت طبرستان را داشت که قصبه گوات که در عصر ما قریه کوچک به نام کوات باقی است را بنا کرده است. (بنا شهر کیاسر را نیز به کیوس نسبت می‌دهند).

محصولات زراعی و باغی

بیشتر مردم این روستا دامپرور و کشاورز هستند و بیشتر محصولات خود را با روش دیمی و آبی آبیاری می‌کنند. همانطور که می‌دانید دیم روش کشت بدون آبیاری است که تامین آب محصولات متکی بر نزولات آسمانی است. از بارزترین محصولات این روستا می‌توان به گوجه، خیار، کدو، لوبیا سبز و سبزیجات معطر اشاره کرد.

شیخ جعفر کواتی

شیخ جعفر کواتی از علمای نامدار این منطقه در قرن چهاردم هجری قمری است. این عالم در سال ۱۲۵۰ دیده به جهان گشود. دوره مقدماتی تحصیلات خود را در همین روستا طی کرد و برای ادامه تحصیل به تهران رفت. پس از آن به نجف اشرف رهسپار شد و به مدت ۴۰ سال به کسب و علم و دانش پرداخت و همان جا ازدواج کرد که حاصل آن ۶ فرزند به نام‌های مرضیه، ربابه، باقر، کاظم، مهدی و صادق بود. اثر مشهور ایشان کتاب اراء الطریق است. وی در سال ۱۳۱۵ فوت و در جوار امزاده شمس‌الدین دفن شد.

امامزاده شمس‌الدین

امامزاده شمس‌الدین به دستور علی اصغرخان اتابک در زمان قاجار احداث شد. مادر علی اصغرخان از اهالی این روستا بود. این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است که به حسن ابومحمد شمس‌الدین معروف است.

روستای کوات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search